Духовному наставнику Космоса світить 12 років

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 20.10.2010 13:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11821

Досудове слідство справи “Кінгз Кепітал” закінчено, тож тепер міліція запрошує обманутих вкладників почитати матеріали.

Через те, що потерпілих кілька тисяч, а сама справа нараховує 100 томів, ця процедура може затягтися на місяці, пише "Газета по-київськи" з посиланням на адвоката постраждалих вкладників Івана Боднарука.

За словами заступника міністра МВС Василя Фаринника, що про фінал слідства в справі "Кінгз Кепітал" можна буде дізнатися не раніше 5 грудня, коли потерпілі й обвинувачувані ознайомляться зі справою.

Бондарук додав, що відповідно до листа, Аделаджа обвинувачується за трьома статтями: "Шахрайство в особливо великих розмірах", "Створення злочинної організації" і "Підробка документів".

"Імовірно, суд тут застосує принцип поглинання більш тяжкою статтею - "Шахрайство", тому покарання може бути не більше 12 років з конфіскацією. Крім того, обвинувачуваними в справі "Кингз Кепітал" проходять засновник компанії Олександр Бандурченко, його компаньйон Сафонов і фінансисти Сандея - Голованов, Колісників і Ересько", - сказав адвокат.

Природно, сам Аделаджа провину не визнає, мовляв грошей чужих не брав, усе, що має, належить церкві, а сам заробляє написанням книг.

Однак, як відзначає видання, найсерйозніші обвинувачення висунуті не Аделаджі, як лідерові злочинної організації, а топ-менеджерові "Кінг Кепітал" Олександрові Бандурченку.

Йому, крім названих статей, інкримінують ще ч. 3 ст. 358 КК - "Легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом у складі групи". Покарання - до 15 років з конфіскацією майна.

Тим часом у багатьох потерпілих суд уже відсуджує закладені квартири.

Як відомо, компанія "Кінгз Кепітал" луснула наприкінці жовтня 2008 року. На відеозаписах, які має слідство, видно, як Аделаджа настійно рекомендує пастві закладати свої квартири й нести гроші в фінансову піраміду.

Внаслідок діяльності компанії постраждали більше 3 тисяч осіб, загальний збиток по країні становить близько 1 мільярда гривень.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.