Опозиція заблокувала парламент, бо більшовиків влаштовує зростання цін на продукти

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 20.10.2010 14:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11824

Народні депутати від БЮТ вранці 20 жовтня перед початком пленарного засідання заблокували парламентську трибуну. Крім того, заблоковані двері у президію Верховної ради.

В президії парламенту опозиціонери розвісили плакати з надписами "Політика влади багатим - все, бідним - високі тарифи", "Уряд зупини емісію - причину різкого зростання цін", "Економічний провал вже сьогодні, вбивчі ціни і тарифи - вже сьогодні".

Опівдні народні депутати з фракцій парламентської більшості – КПУ, Блоку Литвина та Партії регіонів – залишили Верховну раду. Депутати згаданих фракцій, а також позафракційні зібрали свої картки для голосування і вийшли із сесійної зали.

При цьому депутати від БЮТ продовжили блокувати трибуну і президію ВР. В сесійній залі чергують близько 40 бютівців.

Як повідомив голова фракції ПР Олександр Єфремов, БЮТ заблокував трибуну парламенту через те, що Партія регіонів не внесла до порядку денного проект постанови про заходи щодо стримування темпів зростання цін на продукти харчування першої необхідності.

Єфремов пояснив, що сьогодні перед початком ранкового засідання йому надійшло письмове звернення нардепів від фракції БЮТ, підписане першим заступником голови фракції БЮТ Андрієм Кожем'якіним, щодо внесення до порядку денного даного законопроекту. "Проте, даний проект постанови не пройшов відповідну процедуру в парламенті і не розглядався в профільному комітеті, тому, я не бачу причин для того, щоб вручати мені цей листок", - сказав він.

В той же час, нардепи від БЮТ стверджують, що заблокували трибуну через те, що наперед знають, що ПР і парламентська більшість не підтримають проект постанови про заходи щодо стримування темпів зростання цін на продукти харчування першої необхідності.

Як повідомлялося раніше, парламентська фракція БЮТ 18 жовтня розпочала збір 150 підписів за відставку Кабінету міністрів і глави уряду Миколи Азарова.

БЮТ розраховує на підтримку соратників-опозиціонерів та членів коаліції, незадоволених нинішньою владою, зокрема комуністів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.