Справа Гонгадзе-2. У слідства залишилося чотири версії зникнення журналіста Климентьєва

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 20.10.2010 15:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11826

Правоохоронці розглядають чотири версії зникнення редактора тижневика «Новий стиль» Василя Климентьєва, вважаючи основною професійну діяльність харківського журналіста.

Редактор тижневика «Новий стиль» Василь Климентьєв

Як повідомив перший заступник генерального прокурора України Віктор Пшонка у Харкові в середу, з восьми версій вже відкинуто чотири — викрадення з метою викупу, нещасний випадок на воді, ДТП і вбивство у результаті розбійного нападу.

Із чотирьох версій, що залишилися, за його словами, слідча група вважає основною ту, яка пов'язана з професійною діяльністю.

«Одна з версій пов'язана з професійною діяльністю, і вона може бути пріоритетною», — сказав Пшонка.

Разом з тим, головний прокурор Харківської області Геннадій Тюрін зазначив, що також відпрацьовується версія інсценування.

Нагадаємо, вчора колега зниклого харківського журналіста Петро Матвієнко заявив, що його життю загрожує небезпека.

Як повідомив заступник головного редактора газети «Новий стиль» в інтерв'ю «Deutsche Welle», слідство намагається змусити його замовчати, «змінити свою думку про те, що Климентьєв зник через професійну діяльність».

«Слідство неодноразово намагалось мене переконати, що Климентьєв поганий, що він бізнесмен, у нього багато грошей, — сказав Матвієнко, — Але ніхто не приховує, що Василь Петрович у 90-х роках активно займався бізнесом. І взагалі у мене немає підстав змінювати свою думку щодо його зникнення».

Як повідомлялося раніше, головний редактор харківського тижневика «Новий стиль» Климентьєв зник 11 серпня 2010, і його місцезнаходження досі невідомо. Колеги вважають, що зникнення журналіста могло бути пов'язано з його професійною діяльністю.

Раніше керівництво міліції озвучувало вісім версій зникнення: вбивство через професійну діяльність, вбивство з хуліганських спонукань, вбивство родичами або близькими людьми, вбивство боржниками через неповернення боргів, викрадення з метою отримання викупу, інсценування викрадення, загибель журналіста у зв'язку з його необізнаністю в управлінні плавзасобами, ДТП.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.