Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію щодо Грузії в обмін на резолюцію по КНДР

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 13.10.2006 21:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1183

Рада Безпеки ООН у п’ятницю, 13 жовтня, одностайно ухвалила проект резолюції щодо Грузії, який внесла Росія, повідомив постійний представник РФ в ООН Віталій Чуркін.

"Наш проект стосовно ситуації в зоні грузино-абхазького конфлікту одноголосно підтримали", - сказав Чуркін журналістам, повідомляє Кореспондент.net.

У резолюції міститься засудження Грузії за нагнітання ситуації у Кодорській ущелині і заклик до виконання усіх міжнародних домовленостей. Миротворчий мандат Росії в Абхазії подовжили до 15 квітня 2007 року.

"Єдність світового співтовариства, яке засудило провокаційні заяви Грузії, є досить важливою для нас", - сказав Чуркін журналістам. За його словами резолюцію ухвалили дуже своєчасно, оскільки спостерігачі ООН знайшли у Кодорській ущелині військову амуніцію, що призначалася, найвірогідніше, не для проведення поліцейської операції.

Своєчасність резолюції викликана також тим, що 15 жовтня спливав термін миротворчого мандату Росії в Абхазії, зазначив російський дипломат.

Гешефт по-ООНівськи: Грузія в обмін на Північну Корею

США пішли на компроміс з Росією з грузинського питання в обмін на підтримку нового варіанту американської резолюції по Північній Кореї, який був поширений серед членів Ради Безпеки ООН. Згідно інформації, що поступила, в ньому міститься положення про введення санкцій економічного, невійськового характеру. Штати стверджують, що голосування за проектом може пройти вже в п’ятницю, але Японія, чий представник головує в Раді Безпеки в даний час, вважає вірогіднішим варіантом суботу, 14 жовтня.

США зробили широкий жест у бік Росії, пообіцявши підтримати в Раді Безпеки ООН російський варіант резолюції по Грузії, повідомляє NEWSru.com.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.