Піонери-тимурівці від Партії регіонів хочуть заборонити всі націоналістичні організації

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.10.2010 15:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11836

До Верховної Ради внесено законопроект, який пропонує заборонити всі націоналістичні організації в Україні.

Совок на марші

Про це повідомляє прес-служба Партії регіонів з посиланням на депутата від ПР, співголови Антифашистського форуму України Дмитра Шенцева.

За його словами, Антифашистський форум стурбований тим, що в Україні "розвиваються міжетнічні чвари, ксенофобія і націоналізм".

При цьому регіонал наголосив, що не робить різниці між українськими націоналістичними організаціями та російськими. "Є не тільки українські націоналістичні войовничі організації, але й російські. І ми пропонуємо заборонити їх законодавчо. У цьому ми абсолютно інтернаціоналісти", - сказав депутат.

Політик зазначив, що, вносячи законопроект на розгляд парламенту, не очікував зустріти настільки запеклого опору його прийняття. "Ми очікували, що зустрінемо серйозний опір, але не очікували, що він буде настільки значним", - заявив Шенцев.

Мальчіш-Кібальчіш від Партії регіонів, співголова Антифашистського форуму України Дмитро Шенцев

Крім того, він звернув увагу на те, що соціологічні дослідження міжетнічних відносин підтверджують існування великої інертності у цій сфері. "Фобії мають велику інертність. І зміни в суспільстві відбуваються довго за часом. Так, наприклад, 2002 рік - пік розквіту ксенофобії. І політики помаранчевого спрямування, розгойдавши суспільство на ідеях націоналізму і ксенофобії, прийшли у 2004 році до влади", - сказав регіонал.

За його словами, лідер ВО Свобода Олег Тягнибок "зі своїм войовничим націоналізмом" має намір повторити ту ж політтехнологію. При цьому Шенцев додав, що політики мають утриматися від того, щоб грати на низинних настроях нашого суспільства. "Це дуже небезпечно і може призвести до серйозних наслідків. Але не всі політичні сили, на жаль, утримуються від цього шляху", - сказав нардеп.

Вчора Антифашистський форум України оголосив про намір звернутися до урядів європейських країн з проханням заборонити в'їзд лідерів партії ВО Свобода, і в першу чергу її лідера - Олега Тягнибока.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.