Україна для людей. Зарплати українця вистачає лише на півтуалету в Києві

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 25.10.2010 11:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11843

За один рік середня зарплата в Україні стала більшою приблизно на 10%, але звичайний українець може купити лише півтуалету у столиці..

Про це заявляють експерти, які спробували підрахувати, що із нерухомості може придбати українець на свою заробітну плату.

За даними експертів, українець на свою річну зарплату може купити приблизно 4-6 кв. м в одному з недорогих районів великих міст, наприклад, Харкові, де така ціна 1 кв. м складає 4,9-8 тис. грн, а також 1,6-2 кв. м у столиці нашої батьківщини - Києві, де вартість квадратного метра становить близько 13,6-16,8 тис. грн.

Висновки невтішні - в провінції зароблених за рік грошей вистачить тільки на кухню, а в Києві - тільки на півтуалету.

До речі, росіяни "шикують" не більше, ніж українці. І річної зарплати середнього жителя Росії вистачає приблизно на 7 кв. м в тому ж Саратові, або приблизно на 1 кв. м у Москві.

Трохи краще живуть американці - американець за рік роботи зможе накопичити приблизно на 15 кв. м житла в Каліфорнії, де вартість житла близько 15 тис. грн за кв. м, а повністю розрахуватися за куплену квартиру площею 72 кв. м з двома просторими спальнями і пальмою під своїм вікном, він зможе лише за 5 років.

Жителі ж Західної Європи на річні накопичення можуть придбати приблизно половину всієї двокімнатної квартири з відповідною площею приблизно 40 кв. м у передмісті Парижа або цілу квартиру площею 31 кв. м на околицях Берліна.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.