Мазепа і понині жахає українофобів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.10.2010 01:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11845

25 жовтня 2010 року влада міста Українка розпочала наступ на культурне життя мешканців міста Українка (Київська обл.). Зокрема, під загрозою зриву перебувають Дні українського кіно, організовані Всеукраїнським об’єднанням “Свобода”.

“Молитву за гетьмана Мазепу” знову заборонили. Тепер “регіонали” в Українці

Як повідомляє прес-служба ВО “Свобода” 22 жовтня 2010 року керівник Обухівського районного штабу ВО "Свобода" Олександр Аронець та кандидат на посаду міського голови Українки від ВО "Свобода" Пилип Іллєнко уклали попередню домовленість з директором Української дитячої школи мистецтв Валентином Самойленком про проведення Днів українського кіно в актовому залі школи.

Протягом вихідних свободівці роздали понад тисячу запрошень на покази та розмістили відповідні афіші по всьому місту. Подія викликала чималу цікавість. Ще б пак - на заході будуть продемонстровані фільми "Фучжоу" Михайла Іллєнка та стрічка "Молитва за гетьмана Мазепу. Нова версія" Юрія Іллєнка. Оскільки в Українці вже 2 роки не показують кіно, кінопокази стрічок українських класиків братів Іллєнків мали стати культурною подією номер один в Українці.

Та коли 25 жовтня свободівці прийшли до пана Самойленка укладати договір, він повідомив про відмову в наданні приміщення, мотивуючи це словами "ви нас не влаштовуєте". Простіше кажучи, заборона ініційована міським головою регіоналом Козирєвим, який ще донедавна був палким бютівцем.

Пікантності ситуації додала друкована продукція Партії регіонів, розвішана в дитячій школі мистецтв,. Лише на вимогу свободівців агітпродукція була зірвана. Проте факт залишається фактом – регіонал Козирєв у повній мірі використовує адмінресурс та нехтує законами.

"Своїми діями місцева влада намагається унеможливити проведення днів українського кіно в Українці. Ця заборона є ще одною ланкою системних дій влади по знищенню та забороні української культури і позбавлення українців права дивитися своє національне кіно.

Незважаючи на це, "Свобода" гарантує, що Дні українського кіно пройдуть в Українці за будь-яких умов. Навіть якщо для цього акцію доведеться проводити під відкритим небом", - запевнив Пилип Іллєнко.

"Регіонал Козирєв продовжив традицію українофобської діяльності злочинного режиму Януковича. Мало того, що цей чиновник не знає мови людей, на роботу до яких він найнятий. Мало того, що він заборонив встановлення пам’ятника Тарасові Шевченку, мотивуючи це тим, що Шевченко в Українці не бував. Тепер він забороняє показ українських фільмів у місті, яке вже два роки не бачило кіно.

Для Українки показ фільмів братів Іллєнків має стати культурною подією року. Цікаво, як "культурник" Козирєв відмиватиме свій імідж після заборони надавати для такої масштабної події приміщення міста?

Він не лише поставив мешканців в умови, коли на кіноперегляди вони змушені їхати у Київ. І замість того, щоби створити умови для культурного дозвілля, він присікає будь-які намагання перетворити місто на культурний осередок Київщини.

"Дні українського кіно" мають стати грандіозною подією в місті. Стрічку, яка вже стала кінокласикою, представлятиме заслужений артист України, член-кореспондент Академії наук України, лауреат міжнародних кінофестивалів, видатний кінорежисер, актор та сценарист Михайло Іллєнко. А стрічку "Молитва за гетьмана Мазепу. Нова версія" представлятиме продюсер фільму та виконавець однієї з головних ролей Пилип Іллєнко. Тож українці зможуть не лише переглянути фільми, але й поспілкуватися з їхніми творцями", - зазначив Олександр Аронець.

"Свобода" наголошує: Дні українського кіно в Українці відбудуться обов’язково.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.