Виборці Херсона подарували гаранту мітлу. Для вимітання Сальдо чи прибирання міста

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 26.10.2010 21:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11863

Група мешканців Херсона пікетувала Адміністрацію Президента. Вони вимагають в Банкової вжити санкції проти свого мера Володимира Сальда, який, за їхніми словами, знищує міське господарство та переслідує незгодних.

Це підтверджують і міжнародні організації. Тим часом в Асоціації міст України міського голову Херсона вважають успішним керівником. А мітинги протесту називають замовними.

Олександр Васильєв очолював міське автотранспортне підприємство Херсона. Він розповідає, що коли міський голова Володимир Сальдо запропонував йому віддати частину компенсації за перевезення пільговиків у якості хабаря, він відмовився, і втратив роботу. Сьогодні Васильєв та низка інших мешканців Херсона вийшли на Банкову, щоби просити Президента Віктора Януковича навести лад у їхньому місті. Адже воду там дають одну годину на день, сміття майже не прибирають, а дороги та дахи – практично не ремонтують, зазначає Васильєв.

«За відмову брати участь у корупційних схемах Володимир Сальдо мене звільнив. Вісім років, дві каденції він нічого не робив для міста, і лише напередодні виборів згадав про ремонт вулиць. Уявіть собі, на лікування дупел дерев закладено два з половиною мільйони, на ремонт дахів – менше мільйона. Уявляєте, що відбувається в місті!», – зауважує Васильєв.

Янукович обіцяв спустити з мера шкуру... і взяв його до партії

У 2007 році Віктор Янукович, тоді ще голова уряду, відвідав Херсон. Він був незадоволений міською владою і пообіцяв, коли стане президентом, цитую, спустити з мера шкуру. Херсонці обіцянку не забули, і – як доказ – ввімкнули на Банковій посилений динаміками голос Януковича.

«Побачивши, скільки сміття в Херсоні, в якому стані дороги, я можу сказати: у місті немає господаря. Якби потрапив мені до рук цей мер, коли я отримав би владу – то тільки б його шкура залишилася в мене в руках», – говорив Віктор Янукович три роки тому.

Мітингувальники просять Президента виконати тодішню обіцянку, і не зважати на те, що сьогодні Володимир Сальдо сьогодні очолює міський штаб Партії регіонів.

«Ви обіцяли навести лад, знявши шкуру з херсонського мера. Так чому ж вона досі на ньому?», – запитують учасники протесту.

Міський голова працює добре, а мітинги – це політичне замовлення?

Мер Херсона Володимир Сальдо ефективно керує містом, а політичні опоненти намагаються його очорнити, заявив у інтерв’ю Радіо свобода голова Асоціації міст України Мирослав Пітцик.

«Загалом враження про самого міського голову та його роботу – досить непогане. Можливо, відбуваються інші події, з політичним підтекстом. Бо в Асоціації міст України зауважень та претензій до нього немає. Нормальний міський голова!» – резюмує Мирослав Пітник.

Утім, представники міжнародних організацій у Херсоні нормальною роботу мера Володимира Сальда не вважають. Приклад його «незаконних дій» наводить Надія Цикура, член правління Української секції Міжнародного товариства з прав людини.

«Міський голова Херсона використовує свою посаду. Нещодавно він звітувався перед городянами про свою роботу. Представник комітету виборців України хотів прийти на цей звіт, але його не пустили, а потім побили, – згадує Надія Цикура. – Коли я пізніше сказала про цей випадок Володимиру Сальду, він відповів: «Це сфабриковано!» Він відчуває свою безкарність і вседозволеність».

Цього року за рейтингом найкращих для життя міст України, який готує журнал «Фокус», Херсон посів 39 місце. Він випереджає лише такі обласні центри, як Житомир, Чернігів і Луганськ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.