ЄБРР надасть 50 млн. євро на альтернативну енергетику в Україні

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.10.2010 04:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11865

Європейський банк реконструкції й розвитку (ЄБРР) запускає Програму фінансування альтернативної енергетики в Україні (USELF), яка передбачає кредитне фінансування в обсягу 50 млн. євро для українських компаній, що інвестують у відновлювані джерела енергії.

Як повідомляє УНІАН, про це повідомив директор ЄБРР в Україні Андре Куусвек на прес-конференції в Києві.

За його словами, також додаткові 20 млн. євро в рамках програми USELF буде надано міжнародною організацією Clean Technology Fund. Зокрема, програма передбачає позику в обсягу до 15 млн. євро для фінансування виробництва електроенергії з відновлюваних джерел енергії, таких як вода, вітер, біомаса й сонячна енергія. Також передбачається, що в рамках програми можуть фінансуватися проекти з виробництва твердого палива з біомаси (пеллети).

Крім позик, програма USELF підтримає розвиток проектів, надаючи безкоштовну технічну допомогу. Дана технічна допомога фінансуватиметься Глобальним екологічним фондом.

Проекти у сфері альтернативної енергетики, реалізовані в рамках програми USELF, допоможуть знизити негативну дію на навколишнє середовище в Україні, а також зменшити обсяги імпортованого палива.

Програма USELF повинна стати каталізатором інвестицій у відновлювані джерела енергії, потенціал яких в Україні дуже значний.

Програма USELF розроблена на основі перевіреної моделі. Аналогічні проекти ЄБРР уже діють у країнах Східної Європи, в Центральній Азії і на Кавказі.

На сьогодні в рамках ініціативи ЄБРР з підтримки стійкої енергетики більш як 4 млрд. євро спрямовано на реалізацію проектів загальною вартістю більш як 20 млрд. євро у 27 країнах. Загальне зниження викидів, парникових газів у результаті впровадження цих проектів сягає 27 млн. тонн на рік.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.