Мусульмани пробачили Папу Римського

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 14.10.2006 17:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1187

Декілька десятків мусульманських духовних лідерів опублікували відкритий лист Папі Римському Бенедикту XVI, в якому вони прийняли вибачення глави Римської Католицької церкви у зв'язку з його недавніми висловами про іслам.

Як передає AP, посилаючись на редактора йорданського релігійного видання Islamica Magazine, де було опубліковано послання, Собейла Нахуда (Sohail Nakhooda), лист підписали представники ісламських общин Єгипту, Росії, Боснії, Хорватії, Косово, Туреччини, Узбекистану і Омана.

Нагадаємо, що у вересні 2006 року в одному з своїх виступів понтифік процитував візантійського правителя, який називав деякі постулати учення Пророка Мухаммеда, зокрема, заклик "поширювати віру за допомогою меча", "злими і антилюдськими".

Цей виступ викликав хвилю мусульманських протестів по всьому світу. Пізніше Бенідікт XVI заявив, що процитовані вислови не відображають його особистого відношення до ісламу, і висловив співчуття у зв'язку з тим, що сказане виявилося образливим для мусульман. У відповідь деякі ісламські лідери зажадали офіційних вибачень, повідомляє Lenta.ru.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.