Хроніки вільного вибору. Нашоукраїнці побачили, як влада краде право вибору

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 28.10.2010 12:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11879

Голова політради «Нашої України» Валентин Наливайченко під час перебування на Чернігівщині закликав громадськість іти на вибори та голосувати за патріотичні сили, які мають програму дій.

Про це повідомла прес-служба НУ.

«Варто голосувати за тих людей, які користуються повагою, голосувати за програму дій, а не за біг-борди, ролики», - сказав Наливайченко.

Водночас він наголосив, що чинна влада “всіма своїми діями демонструє бажання перемогти на цих виборах за будь-яку ціну, у тому числі через порушення закону”. Він навів численні приклади порушень виборчого законодавства. Зокрема, за його словами, виборчі комісії на всіх рівнях сформовано переважно з представників влади, що “несе пряму загрозу фальсифікації результатів голосування”. Партія регіонів, зауважив Наливайченко, “штучно закріпила за собою перші номери в більшості виборчих бюлетенів, сподіваючись у такий спосіб отримати підтримку громадян, низці опозиційних кандидатів та місцевих партійних організацій безпідставно відмовлено в реєстрації, а отже участі у виборах”.

«ТВК по суті перетворилися на політичних кілерів, партія влади знімає з виборів усі опозиційні партії, - наголосив політик. - Вільні вибори можливі тільки за умови, якщо кожен з нас прийде на дільниці. Треба отримати бюлетень, перевірити чи він підписаний, чи на ньому є печатка, і голосувати за переконаннями, а не за вказівкою».

Він нагадав, що партія «Наша Україна» веде кампанію захисту чесних виборів, захисту кожного голосу. У рамках кампанії працює «гаряча» телефонна лінія, на яку кожен свідомий виборець має можливість повідомити про порушення виборчого законодавства і отримати невідкладну правову допомогу (0-800-50-28-18). У день виборів і в ніч підрахунку голосів телефон працюватиме цілодобово.

«Влада краде в українців право вибору – одне з основоположних демократичних прав, - сказав Наливайченко. - Усі, хто каже, що місцеві вибори не мають значення – брешуть. Для нас дуже важливо, щоб в Україну не повернулася совкова однопартійна система. Колись була одна партія КПРС і чорні «волги», тепер – чорні мерседеси – і так – до районного рівня, і все одна партія, і все “стабільно”, і все залізобетонно”.

«Наша Україна», - відзначив він, - не збирається миритися з політичною сваволею, яка чиниться чи то з мовчазної згоди, чи то за прямою вказівкою влади. Ми переконані, що цю владу необхідно взяти під контроль».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.