Литвин вважає, що українські вчені мають зміцнювати науковий потенціал Росії

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 28.10.2010 12:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11880

Українські вчені можуть брати участь у російському інноваційному проекті "Сколково", вважає спікер Верховної ради Володимир Литвин.

"У нас є потужний потенціал, який ми втрачаємо, оскільки взаємне співробітництво вчених зараз здійснюється на рівні особистого ентузіазму", - заявив Литвин на брифінгу в Санкт-Петербурзі.

За словами спікера, українські вчені цілком здатні реалізуватися в "Сколково".

"Нам необхідно зосередитися на питаннях безпеки, саме тут йде головне наукове життя, тут головні інновації", - впевнений Литвин.

Нагадаємо, девізом російського варіанту Силікованої долини, Центру досліджень і розробок в підмосковному Сколково, стане "Даєш щороку по одному "Гуглу"!".

Таку заяву зробив координатор проекту Віктор Вексельберг, виступаючи в Держдумі РФ.

Раніше про своє бажання взяти участь у проекті вже заявили фінська корпорація Nokia і голландська група Philips. Російська влада домовилася про залучення у Сколково інвестицій з боку американської телекомунікаційної корпорацією Cisco і авіабудівного концерну Boeing, а також інших компаній.

Розпорядження про створення в країні Центру досліджень і розробок було підписано президентом Росії Дмитром Мєдвєдєвим у березні 2010 року. Науковим керівником проекту були обрані нобелівські лауреати Жорес Алфьоров і Роджер Девід Корнберг. Поряд з Вексельбергом координатором Сколково є також Анатолій Чубайс. До участі в проекті також притягнутий колишній глава корпорації Intel Крейг Барретт.

Нагадаємо, раніше президент Росії Дмитро Мєдвєдєв оголосив, що російський Центр розвитку нових технологій, який представники Кремля порівнюють з каліфорнійською Силіконовою долиною, буде зведено в підмосковному Сколково.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.