Хроніки вільного вибору. У Харкові виявили друкарню, яка порушує вимоги закону про друк бюлетенів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.10.2010 15:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11883

У Харкові виявлена ще одна друкарня, на якій з порушенням чинного законодавства друкують бюлетені для голосування на місцевих виборах.

Про це заявив народний депутат України Володимир Філенко, повідомила прес-служба БЮТ.

"Ми знайшли ще одну друкарню, на якій, ми переконані, виготовляються виборчі бюлетені з порушенням чинного законодавства", - повідомив народний депутат.

Цього разу йдеться про рекламне агентство "Формат Харків". За словами Філенка, це рекламне агентство отримало замовлення на виготовлення виборчих документів від видавництва "Глобус", яке у свою чергу уклало договір на друк бюлетенів з Харківським облвиборчкомом.

"Нам вдалося з'ясувати, що в даному випадку, так само як і з видавництвом "Фоліо-плюс", порушена відповідна вимога закону про заборону кооперації при друці бюлетенів", - заявив Філенко.

Крім того, зазначив народний депутат, на момент, коли він відвідав "Формат Харків", представники "Глобуса" на даному підприємстві були відсутні. "І я заявляю про те, що контроль за друком бюлетенів не здійснюється тією компанією, яка фактично замовила друк бюлетенів", - підкреслив Володимир Філенко.

"Нам відомо, що на "Формат Харків" "Глобус" замовив наклад бюлетенів приблизно 38 тисяч 12-ти видів. У нас є лист, в якому вказані ці виборчі округи, для яких замовлений друк. Зокрема це Безруківська сільрада, Ольшанська сільрада, Козачелопанський і так далі", - повідомив депутат.

Він також звернув увагу на те, що бюлетені друкувалися на звичайному папері без будь-яких ознак захисту.

"Вони друкуються на звичайному білому папері формату А4. Такий друк бюлетенів можна здійснити на будь-якому принтері, і це чергове грубе порушення законодавства", - заявив Володимир Філенко.

Крім того, за словами нардепа, на підприємстві не було жодного представника правоохоронних органів, як того вимагає закон.

"Дані факти свідчать, що порушення під час друку бюлетенів в Харківській області носять системний і направлений характер. Вони координуються з одного місця - як друк бюлетенів для області, так і для міста - зрежисували в одній компанії і ця компанія називається Партія регіонів", - заявив Володимир Філенко.

За його словами, за результатами перевірки складений акт з переліком порушень.

"Цей акт мої юристи з моєю заявою передадуть в обласну прокуратуру для реагування в порядку прокурорського нагляду", - зазначив Філенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.