Яценюк вважає, що парламенська більшість націлилася на політичний злочин

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.10.2010 11:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11892

Лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк закликав лідера партії «Батьківщина» Юлію Тимошенко мобілізувати всіх народних депутатів фракції БЮТ, аби не допустити незаконного продовження терміну повноважень Верховної Ради.

У четвер на прес-конференції в Рівному Арсеній Яценюк підкреслив, що наразі немає конституційних способів продовжити життя нинішнього парламенту до 2012 року. Конституція України, дію якої відновив Конституційний суд, вимагає проведення виборів до Верховної Ради у березні 2011 року, повідомляє прес-служба партії.

«Якщо президент Янукович отримав повноваження президента Кучми, то це означає, що сьогоднішній парламент отримує терміни парламенту часів президента Кучми», - підкреслив він.

Лідер партії зазначив, що навіть якщо парламент отримає позитивний висновок Конституційного суду щодо продовження терміну повноважень Ради, у визначені законодавством терміни народні депутати не встигають внести зміни до Конституції. «Якщо вони внесуть ці зміни, це буде порушення процедури. А я нагадаю: політична реформа 2004 року була скасована саме на підставі порушення процедури», - підкреслив він.

Народний депутат нагадав, що звернувся до Президента Віктора Януковича як до гаранта Конституції з вимогою забезпечити проведення виборів і фінансування виборчого процесу, як того вимагає Основний закон, у березні наступного року.

«Продовження терміну повноважень парламенту я вважаю політичним злочином. Тому що це означає відібрати право людей обирати», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Яценюк звернувся до Тимошенко «як до політичного лідера, у партійній фракції якого є 120 депутатів, із закликом забезпечити їхні голоси». «Ми з НУНС точно забезпечимо 31 голос. Таким чином, у регіоналів не буде 300 голосів для продовження терміну повноважень нинішнього парламенту. Не дайте можливості вкрасти владу в народу. Адже вибори - це можливість для народу змінити владу», - підкреслив він.

Лідер «Фронту Змін» також спростував твердження влади про неможливість провести вибори через те, що вони обійдуться у 1,5 мільярди гривень.

«Чи 1,5 мільярди сьогодні платити, чи через рік - їх все одно треба буде платити. Причому 80% коштів, які йдуть на фінансування виборчої кампанії, - це зарплата членів виборчих комісій. Просто люди трохи зароблять. Тому не треба брехати, що турбуєтесь про людей. Готуйтеся до виборів», - додав Арсеній Яценюк.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.