В Україні знайшовся солдат японської армії

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 18.04.2006 21:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=119

В Україні знайшовся солдат японської імператорської армії, який вважався загиблим з часів Другої Світової війни.

83-річний Ісиносуке Увано вирішив відвідати своїх родичів у Японії

Як повідомив представник міністерства охорони здоров`я, праці і добробуту Японії Сумінорі Аріма (Suminori Arima), уродженець префектури Івате Ісиносуке Увано (Ishinosuke Uwano) після 60 років відсутність в Японії поїде на батьківщину.

Його вважали вбитим під час Другої Світової Війни. У серпні 1945 року Увано перебував на Сахаліні, в 1958 році його бачили на одному з островів Тихого океану.

У 1965 році, після радянського полону, він дістався до України, де одружився.

Зараз Ісиносуке Увано вісмдесят три роки. Останні сорок років Увано тихо і мирно жив на Житомирщині - без документів і не намагаючись зв'язатися з рідними, які вважали, що він загинув на війні.

В Україні Увано одружився і виростив трьох синів. Нещодавно він вирішив перед смертю відвідати родичів. Тоді і звернувся до посольства Японії з проханням видати йому документи. Сьогодні разом зі своїм українським сином Увано вилетів до Японії, повідомляє 5 канал.

За інформацією міністерства охорони здоров`я, праці і добробуту Японії, на території колишнього СРСР живуть близько 400 колишніх японських військовополонених, які не побажали повернутися на батьківщину. 40 з них ідентифіковані.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.