Хроніки вільного вибору. Донецький суд не спав вночі, щоб зняти з виборів опозиціонера

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 31.10.2010 11:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11906

31 жовтня о пів на третю ночі Донецький апеляційний адміністративний суд виніс нове рішення щодо опозиційного кандидата на посаду міського голови Ясинуватої Донецької області Євгена Іщенко-Гіллера.

"Рішення суду першої інстанції про моє повернення до числа кандидатів скасували як поспішне. І взяли до уваги нову постанову, яку винесла Ясинуватська міська виборча комісія. 28 жовтня ввечері комісія знайшла у мене ще одне нібито порушення, через яке необхідно мене прибрати з бюлетенів. Те, що в підсумку сталося в суді - це прояв політичної волі, це робота з розчищення дороги Олександру Русаченку, який за 19 років при владі розчарував ясинуватців ", - повідомив мотивування суду для Gazeta.ua Іщенко-Гіллер.

"Суд не вислухав 35 людей свідків, які прийшли, щоб виступити на мою користь - це "нерегіональні" члени комісії від різних партій, кандидати у депутати - словом, ті, хто міг розповісти суду про сумнівні, м'яко кажучи, дії голови комісії. У тому числі і народний депутат Гримчак присутній в 17.00 28 жовтня, коли в комісії проголосували за недовіру керівнику комісії «регіоналу» Людмилі Леоновій і за скасування раніше винесеного комісією постанови про зняття мене з передвиборчих перегонів ", - продовжив він.

Він повідомив, що судді провели на засіданні півдня.

"Сьогодні вночі вони тричі виходили в дорадчу кімнату, в цілому провели у засіданні майже 12 годин, адже процес почався вчора о 15.00! А в підсумку прийняли аргументи тільки супротивної сторони й ігнорували наші. Ось таке йде будівництво нової країни ... Країни з однією ідеологією , однією політичною партією, з однією думкою, без компромісів і без демократії. Зараз багато людей у нас в місті приходять на дільниці, бачачи "підчищені" бюлетені, плюються, псують їх, і йдуть. Але "Закон про вибори" створює можливості для перемоги непопулярного кандидата, навіть якщо за нього проголосує 3% виборців - головне, щоб набрав більше, ніж його конкуренти.

В даний час жителі Ясинуватої обирають мера з регіонала Олександра Русаченка, маловідомого представника «Фронту змiн» Владислава Кузьмича і відновленої ЦВК 29 жовтня Наталії Андрієнко від «Сильної України».

"У Андрієнко не залишилося жодного дня на агітацію - таким чином її шанси штучно знизилися, але я вже сходив на дільницю і проголосував за неї", - сказав Іщенко-Гіллер.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.