Комунізм - це діагноз?

Автор/джерело -  © “Німецька хвиля”



Дата публiкацiї - 16.10.2006 11:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1191

Комуністи планують заблокувати ухвалення рішень щодо визначення статусу ветеранів УПА.

Указ президента Ющенка «Про всебічне вивчення та об’єктивне висвітлення діяльності українського визвольного руху та сприяння процесу національного примирення» не буде виконаний урядом та затверджений парламентом. В цьому переконані як прихильники, так і супротивники визнання Української повстанської армії воюючої стороною, а ветеранів УПА – борцями за незалежність України.

Зробити все можливе, аби указ президента щодо УПА не був ухвалений парламентом ще в суботу пообіцяв лідер Компартії Петро Симоненко.

Організатор маршу УПА в Києві, лідер партії «Свобода» Олег Тягнибок заявив, що президентський указ не буде виконуватись, а його зміст абсолютно не відповідає резолюції мітингу 14 жовтня: «Там йдеться про необхідність вивчення, що таке УПА, президент як би дає завдання Кабінету Міністрів, хоч ми всі знаємо, як уряд реагує на вказівки президента».

Національне примирення за європейськими взірцями наразі в Україні неможливе, вважає політолог Олександр Дергачов: «Рухатись до більш оптимального сприйняття цієї проблеми українське суспільство здатне. Чи реальне примирення та ухвалення відповідного акту Верховною Радою? Думаю, що ні».

На думку експерта, розсекречення архівів, дослідження діяльності УПА та широке ознайомлення з їхніми результатами населення неможливі без додаткових доручень президента.

Від "Аратти": доречно було б нагадати всім прихильникам КПУ, що їхній лідер бив себе кулаком у комуністичні груди і лив крокодилячі сльози, коли на початку 90-х була спроба у судовому порядку заборонити діяльність комуністичної партії в Україні. Тоді лідер українських комуністів завіряв, що КПУ не є правонаступницею КПРС, що українські комуністи - найщиріші патріоти неньки-України... Але, як ми бачимо, головна ознака всіх лівих сил - це подвійна мораль і зрада інтересів України. То може, варто використати метод режиму, на який "моляться" наші ліві: зібрати їх всіх, посадити на "скотовози" і в опломбованому вигляді відправити "будувати світле майбутнє" кудись поближче до мумії їхнього божка.

А якщо хтось ще продовжує вірити в кровожерливих "бендерівців", варто ознайомитися з таким документом:

Із листівки УПА

“За що бореться Українська Повстанська Армія (УПА)?”

Українська Повстанська Армія бореться за Українську Самостійну Соборну Державу і за те, щоб кожна нація жила вільним життям у своїй власній, самостійній державі.

УПА бореться проти імперіалістів і імперій, бо в них один пануючий народ поневолює культурно і політичне та визискує економічно інші народи Тому УПА бореться проти СРСР і проти німецької “нової Європи”.

За знищення більшовицької експлуататорсько-кріпацької системи в організації сільського господарства.

3а те, щоб велика промисловість була національно-державною власністю, а дрібна — кооперативно-громадською.

За загальний 8-годинний робочий день.

За вільну працю, вільний вибір професій...

3а повну рівність жінки з чоловіком у всіх громадських правах і обов'язках...

За обов'язкове середнє навчання...

3а всебічний гармонійний розвиток молодого покоління: моральний, розумовий та фізичний.

За вільний доступ до всіх наукових і культурних надбань людства.

За пошану до праці інтелігенції.

3а повне забезпечення всіх працюючих на старість та на випадок хвороби чи каліцтва.

За свободу друку слова, думки, переконань, віри і світогляду. Проти офіційного насаджування суспільності світоглядних доктрин і догм.

За повне право національних меншостей плекати свою власну по формі і змісту національну культуру.

Українська Повстанська Армія


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.