Хроніки вільного вибору. Вибори подекуди схожі на імітацію

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 31.10.2010 23:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11914

У деяких регіонах України влада дуже активно втручалася у виборчий процес, зокрема з метою перешкодити громадянам реалізувати виборче право.

Про це в ефірі "5-го каналу" заявила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна.

"Власне, дуже багато питань до цих місцевих виборів, які подекуди дуже важко назвати виборами - більше це схоже на імітацію. Дуже великою мірою це відноситься і до тих подій, які відбуваються сьогодні у місті Львові, у Львівській області, у Київській області, в решті регіонів, де влада дуже активно втручалася у виборчий процес, зокрема з метою перешкодити як реалізації активних виборчих прав, так і пасивних виборчих прав”, - наголосила вона.

Усенко-Чорна зауважила, що виборці не мали можливості достоятися у чергах і взяти участь у голосуванні через те, що “у мінімальному складі сформовані дільничні виборчі комісії - у тому ж самому місті Львові і, закінчуючи такими грубими порушеннями, як зловживання повноваженнями територіальних виборчих комісій, щоб, з одного боку, не допустити до реєстрації кандидатів, аби зняти їх з реєстрації, або забезпечити підміну одних партійних організацій і забезпечити реєстрацію так званих "фальшивих списків". Власне кажучи, усі такі дії, які активно були вмонтовані в територіальні виборчі комісії, призводять до того, що вибори, принаймні у суспільстві, поставлені під сумнів", - зауважила заступник голови ЦВК.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.