В Україні знищується останній здобуток Помаранчевої революції, а населення вганяють в страх

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 31.10.2010 23:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11915

Юлія Тимошенко дала інтерв’ю виданню “Spiegel online”.

Лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко заявляє, що діяльність команди Віктора Януковича призводить до знищення демократії в Україні.

Головним фактом, який підтверджує це, є кампанія з виборів до органів місцевого самоврядування, заявила вона в .

"Як у Центральній виборчій комісії, так і комісіях в окремих виборчих округах влада має абсолютну більшість. Крім того, було ухвалено закон, згідно з яким рішення в комісіях можуть прийматись навіть тоді, коли з 18 членів будуть присутні лише троє", - цитує Тимошенко її прес-служба.

"Ми вже маємо досвід таких комісій у складі трьох, які називаються "трійки": в сталінські часи такі трійки приймали швидкі рішення про розстріл, ув'язнення або депортацію політичних противників режиму", - нагадала вона.

"Згідно з законом, ці трійки мають право також виганяти спостерігачів з виборчих дільниць. Такого не було навіть в часи президента Кучми. Сьогодні диктатор Кучма поряд з "демократом" Януковичем виглядає просто як голуб мира", - заявила Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" зазначила, що суспільство бачить усі махінації чинної команди влади.
"59% населення переконані, що вибори будуть сфальсифіковані. Сьогодні знищується останній зі здобутків революції, який ще у нас залишився: чесні вибори", - констатувала вона.

Тимошенко також підкреслила, що влада застосовує проти неї особисто та проти партії "Батьківщина" "спеціальну ідеологічно-пропагандистську кампанію".
"Про завершення "ери Тимошенко" мріють мої противники, щоб підтримка мене народом та наша політична сила просто зникли. Але це - лише мрії, які ніколи не стануть реальністю", - заявила вона.

Методи команди Віктора Януковича викликають у суспільства відчуття безвиході і страху

"Це не моє відчуття, це відчуття всього суспільства. За двадцять років нашої незалежності такого ще не було: люди відчувають глибокий страх", - зазначила вона.

"У своїх поїздках країною я бачу страх в очах людей, і це вперше за всю мою політичну кар'єру. Люди відчувають, що їх загнали в глухий кут", - додала політик.

Лідер партії нагадала, що набуття чинності новим Податковим кодексом ставить під загрозу існування в державі малого та середнього підприємництва.

"Податковий терор використовується для того, щоб тисячі підприємців добровільно віддали посадовцям свої реєстрації", - пояснила Тимошенко.

Вона також заявила про утиски в Україні свободи слова, прикладів яких дедалі більшає.

"Є ще один вид страху: страх інакодумства. Журналісти, блоггери і опозиційні політики систематично викликаються на допит до СБУ. Від них вимагають пояснень, чому їхні думки не співпадають з поглядами влади", - зазначила лідер "Батьківщини".

"Крім того, є страх простих людей, робітників заводів, пенсіонерів, вчителів, адже ціни зростають два-три рази на день, а зарплати і пенсії залишаються незмінними", - додала Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.