У Бучі міліціянти побили депутата міськради, який заважав регіоналам фальшувати вибори

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 1.11.2010 10:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11921

“Беркут” уночі після місцевих виборів побив депутата бучацької міськради й кандидата в депутати Івана Лисенка, який хотів зупинити фальсифікації, повідомив спостерігач від “Пори” Олександр Сердюк.

За його словами, у неділю вдень спостерігалися фальсифікації, а вночі при підрахунку голосів Лисенко звернув увагу, що по 5 бюлетенів скручені разом - усього виборцям Бучі (Київська область) видавали 5 різних бюлетенів, але скручені були бюлетені за одне й те саме, чого один виборець зробити не міг. І всі вони були за Партію регіонів.

Після цього, за словами Сердюка, "Беркут" почав бити кандидата в депутати Лисенка. Усі 52 спостерігача намагалися їх зупинити, але це не допомогло.

Лисенка, за словами Сердюка, "силоміць захопили й вивезли" і він досі перебуває в РВВС.

Нагадаємо, також у ніч на 1 листопада на одній з виборчих дільниць м. Ясинувата в Донецькій області побилися народні депутати. Відеозапис бійки нардепів було викладено в Інтернет.

Як розповів один з учасників інциденту, нардеп від НУ-НС Юрій Гримчак, він прибув на дільницю, щоб бути присутнім при підрахунку голосів. Але невдовзі до приміщення зайшли депутат від Партії регіонів Олександр Касянюк і супроводжуючі його особи, разом з начальником міліції міста. Крім цього, група міліціонерів розташувалася в коридорі.

"Касянюк і супроводжуючі його особи (мабуть, помічники) заявили мені, що я незаконно перебуваю на території виборчої дільниці, бо в законі не написано, що я маю право там перебувати. При цьому депутат Касянюк спробував застосувати до мене фізичну силу, йому стали допомагати помічники. Довелося трохи помахати кулаками, в результаті чого ми весело присунулися до дверей і залишили виборчу дільницю", - описав перебіг інциденту народний депутат.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.