Партія “УДАР” не знає регіону, де б не було порушень закону під час голосування

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.11.2010 12:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11923

Майже з усіх регіонів України офіційні спостерігачі та члени ДВК від партії «УДАР Віталія Кличка» повідомляють про факти порушень під час проведення виборів.

Про це повідомив заступник голови партії Віталій Ковальчук, передає прес-служба партії.

«Серед того, що зафіксували наші спостерігачі – підкуп людей, винесення з дільниць бюлетенів та внесення туди заповнених екземплярів, що є грубим порушенням Закону «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів». На окремих спецдільницях напередодні виборів з невідомих причин удвічі збільшилася кількість голосуючих. На більшості ДВК утворюються черги з виборців, які бажають проголосувати. Усе це викликає серйозне занепокоєння – адже масштаб фальсифікацій може значно збільшитися», – зазначив Ковальчук.

За словами політика, до інформаційного сall-центру, що працює у приміщенні Центрального виборчого штабу партії, продовжує надходити інформація про порушення під час місцевих виборів.

Так, у Бориспільському районі Київської області було зафіксовано правопорушення, здійснене членами однієї з ДВК – на бюлетенях навпроти прізвищ кандидатів від партії «УДАР Віталія Кличка» ставили відмітку «вибув», у такий спосіб позбавляючи виборців можливості підтримати кандидатів від «УДАРу».

У Надвірнянському районі Івано-Франківської області у всіх виборчих бюлетенях багатомандатного виборчого округу назва політичної партії «УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка» була вказана не повністю, а також не були зазначені дані про першу п’ятірку кандидатів у депутати від партії. Фактично тут використали виборчі бюлетені невстановленого зразка, що завадило визначити результати волевиявлення громадян.

У самому Івано-Франківську у ДВК №57 неодноразово намагалися винести виборчі бюлетені за територію виборчої дільниці, що є протизаконним. На іншій ДВК – № 55 – двох членів дільничної виборчої комісії було помічено під час передачі іншим особам, не зареєстрованим на цій дільниці, виборчих бюлетенів. Представників ДВК, що скоїли злочин, затримано та усунено від роботи.

У Херсоні на ДВК № 21683 було виявлено факти підкупу виборців на користь однієї з політичних партій. Окрім того, на дільницях №21732, №21715, №21756, №21757, №21780 цього міста було встановлено факти виносу виборчих бюлетенів, а на дільниці №21647 виборці заповнювали бюлетені за межами кабінок для голосування.

Підкуп виборців на користь одного з кандидатів у депутати зафіксований на ДВК №25094 у Чернігові. Цікаво, що гроші виборцям пропонував сам кандидат, зупиняючи людей прямо біля входу до приміщення дільниці.

У Шепетівці Хмельницької області переплутали дільниці, куди мали привезти виборчі бюлетені. Примірники, що призначалися дільниці №11, з незрозумілих причин потрапили на дільницю №12, і навпаки. У результаті плутанини усі виборчі бюлетені визнано недійсними.

Продовжує перебувати в епіцентрі виборчого скандалу Львів, де фіксуються нові й нові приклади правопорушень. Так, голова виборчої комісії на ДВК № 274 зайшов із пакетом невідомого змісту на територію дільниці, попросив залишити приміщення усіх виборців та спостерігачів, які там знаходилися. За 15 хвилин голосування було поновлено, проте що саме відбувалося на дільниці у цей проміжок часу – невідомо. Львівська організація партії «УДАР Віталія Кличка» викликала на місце події оперативну групу, триває прояснення ситуації.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.