Владі вже є чим пишатися. За конкурентоспроможністю Україна наздогнала Гондурас

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 1.11.2010 17:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11930

В рейтингу Світового економічного форуму з глобальної конкурентоспроможності в 2010 році Україна з індексом 3,9 знову значно знизилася. Згідно з повідомленням, наша країна посіла серед 139-ти країн світу 89-е місце перед Гамбією і Гондурасом.

Індекс вимірюється за шкалою від 1 - найгірший результат, до 7 - кращий результат.

Україна залишилася позаду таких країн, як Естонія, Чехія, Польща, Литва, Азербайджан, Словацька Республіка, Росія і Казахстан, демонструючи значне відставання від середньосвітового індексу.

Ще більшим є відставання України від інноваційних економік.

У 2009 році Україна займала 82-е місце з індексом 4 серед 133 країн світу.

У цьому році до переліку країн, для яких були розраховані індекси, додалися Молдова, Іран, Кабо-Верде, Свазіленд, Ліван і Руанда.

Нагадаємо, що Україна зайняла 134 місце за рівнем корупції серед 178 країн світу в рейтингу за 2010 рік, підготовленому глобальною антикорупційною неурядовою організацією Transparency International.

У рейтингу, де рівень корупції оцінюється за шкалою від 0 до 10 балів, в якій 0 означає тотальну корумпованість держави, а 10 - фактична відсутність корупції, Україна отримала 2,4 бали (минулого року - 2,2), що як і раніше свідчить про те, наскільки серйозною проблемою для України є тотальна корумпованість.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.