Суд повернув столичній громаді ще одного монополіста, поцупленого Космосом

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 2.11.2010 10:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11938

Господарський суд Києва в повному обсязі задовольнив позовні вимоги Генеральної прокуратури України і визнав право власності на ВАТ «Київгаз» за територіальною громадою міста.

Як повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА) у понеділок з посиланням на рішення суду, договір купівлі-продажу 28,46% пакету акцій ВАТ «Київгаз» визнано недійсним.

«Ми послідовні у своєму прагненні до відновлення законних майнових прав територіальної громади та повернення у власність міста стратегічно важливих об’єктів. Сьогоднішнє рішення суду по ВАТ «Київгаз» дозволить відновити контроль за діяльністю підприємства, а це запорука стабільного газопостачання для більш ніж 2 млн київських споживачів, серед яких 1,3 тис комунально-побутових закладів, понад 300 промислових підприємств і фізичні особи», - підкреслив перший заступник голови КМДА Олександр Попов.

За даними прес-служби, це вже третє стратегічне підприємство, що впливає на життєзабезпечення столиці, яке було повернуто у власність територіальної громади. Раніше місто відновило контроль над ВАТ «АК Київводоканал», ХК «Київміськбуд» та АТ «Київенергохолдинг».

Нагадаємо, влітку 2010 року стало відомо про продаж містом в 2009 році своїх часток в холдинговій компанії «Кіївміськбуд» (80%), «Київводоканалі» (25,464%), «Київгазі» (28,46%) і «Київхімволокно» (51%). Всі угоди були здійснені за схожою схемою: на аукціонах через Українську універсальну товарну біржу (УУТБ), де покупцем виступила ФК «Новий регіон». Вже відомо, що у випадку з «Київміськбудом» і «Київгазом» торговець потім перепродав ці акції офшорним компаніям.

Пізніше, керівництво Київської міськдержадміністрації (КМДА) пообіцяло повернути до нового року «Київгаз» і «Київводоканал» територіальній громаді міста.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.