Подарунок від космічної влади. У киян з’вилася перспектива опинитися у темних і холодних оселях

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 2.11.2010 19:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11948

2 листопада об 11.00 годині “Київтрансгаз” почав поступово знижувати тиск газу для ТЕЦ-6 та ТЕЦ-5 “Київенерго” через заборгованість компанії за спожитий газ.

Критичного рівня ситуація досягла о 15.00 годині, коли тиск газу по ТЕЦ-6 впав на 65,5%, а по ТЕЦ-5 - на 57,5%, повідомляє прес-служба "Київенерго".

Внаслідок падіння тиску газу виробництво електричної енергії на ТЕЦ-5 знизилося на 100 мВт (до 340 мВт/год), на ТЕЦ-6 - на 80 мВт (до 360 мВт/год), наголосили в компанії.

Крім того, знизилась температура теплоносія на 1-5 ˚С.

"Обмеження газопостачання обумовлено заборгованістю енергокомпанії за спожитий газ. Несплата споживачами "Київенерго" боргів за спожиту теплову та електричну енергію, а також невідшкодування КМДА різниці в тарифах на тепло призвели до обмеження газу на ТЕЦ", йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

У "Київенерго" додали, що загальний борг всіх споживачів становить 1,7 мільярда гривень. Зокрема, борг КМДА за різницю в тарифах складає 860 мільйонів гривень.

Станом на 31 жовтня загальний борг споживачів за електроенергію становить 913,7 мільйонів гривень.

Найбільшим боржником є "Київводоканал" - 604,6 мільйона гривень, "Київпастранс" - 26,2 мільйона гривень, "Київміськсвітло" - 19,6 мільйона гривень, населення - 109,6 мільйона гривень, Метрополітен - 6,5 мільйона гривень, міський та районний бюджети (разом) - 5,6 мільйона гривень.

Водночас, загальний борг споживачів за теплову енергію становить 765 мільйонів гривень. Серед найбільших боржників - житлові будинки (ЖЕКи) - 618,7 мільйона гривень, ЖБК та ОСББ - 77,4 мільйона гривень, міський та районний бюджети (разом) - 28,9 мільйона гривень.

Борг "Київенерго" за спожитий природний газ складає майже 743 мільйони гривень.

Як відомо, ТЕЦ-6 обслуговує житлові масиви Троєщина, Лісовий, Оболонь, Куренівка, Виноградар, Поділ (більше 2100 житлових будинків, 62 лікувальні заклади, 159 дитячих садків, 125 шкіл, 1393 адміністративних будинків і інших закладів).

ТЕЦ-5 обслуговує масиви Харківський, Позняки, Осокорки, Русанівка, Березняки, Теремки (близько 3000 житлових будинків, 122 лікувальні заклади, 117 дитячих садків, 108 шкіл, більш 2000 адміністративних будинків та інших закладів). Від “Аратти”: ми вже неодноразово писали про крах комуністичних "благ" від яких страждають більшість громадян, хоч і не мають борігів за так звані послуги. Але, комунальні монополісти, які вже давно не комунальні, а належать конкретним особам, абсолютно ігнорують законодавство, не надаючи громадянам проплачених послуг. І роблять це абсолютно безкарно. Вчергове, з початком опалювального сезону, тисячі людей опиняються ошуканими владою, яка мертвою хваткою вчепилася у іржаві темпломережі, які нереально відремонтувати, у раритетні котли, місце яких хіба що у музеях чи на металобрухті. При очевидній непрацездатності системи, та ж сама влада прямо забороняє нам, громадянам, встановлювати сучасні економічні і високопродуктивні системи індивідуального чи будинкового опалювання. Чому? А тому, що, очевидно, іржава совітська труба є невичерпним джерелом достатку новоявлених господарів так званих комунальних підприємств. Іншого поясненя цей феномен не має. Робіть висновки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.