Киян ще 12 днів можуть поморжувати

Автор/джерело -  © «Київ Прес Інформ»



Дата публiкацiї - 17.10.2006 15:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1195

Згідно з правилами КМДА від 7 жовтня 1992 року про підготовку і проведення опалювального сезону, на запуск опалювальних систем міським службам надається 12 днів.

Про це повідомили в департаменті громадських зв`язків АК «Київенерго», пишуть «Економічні вісті».

Тим часом, за даними начальника служби обліку ВАТ «Київгаз» Ольги ЄРЕМЕНКО, споживання газу населенням за останніх 2 тижні, коли температура трималася на рівні 10 градусів, збільшилося на 10-15%. В результаті щодобова перевитрата палива становить 100 тис. куб. газу, що дорівнює 45 тис. гривень.

В разі, якщо КМДА підключатиме опалення 10-12 днів, кияни додатково спалять мільйон кубометрів газу за фіксованою для населення ціною 500 тис. гривень. Важко підрахувати, на скільки збільшиться споживання електроенергії, оскільки кількість охочих обігріти своє житло за допомогою обігрівачів, стрімко зросте.

За даними Гідрометцентру, в Україну заходять арктичні повітряні маси з півночі Росії, що уже найближчим часом викличе похолодання до - 4 градусів Цельсія.

Нагадаємо, що згідно з нормативами опалювальний сезон починається тоді, коли середньодобова температура знижується нижче 8 градусів Цельсія.

У 2005 році опалювальний сезон почався 15 жовтня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.