Слідство не знайшло переконливих доказів самогубства Юрія Кравченка

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 3.11.2010 12:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11957

Існує низка аргументів, які підтверджують версію, що екс-міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко не чинив самогубства.

Про це заявив журналіст Олексій Подольський, який проходить як потерпілий у справі Олексія Пукача, повідомляє газета "Сєгодня".

Журналіст опублікував відомості з кримінальної справи щодо розслідування загибелі Кравченка навесні 2005 року.

За його словами, "експертизи, відповідаючи на питання, хто стріляв, не стверджують, а допускають, що двічі стріляв сам Кравченко, причому, ймовірно, правою рукою".

"При цьому на ній взагалі немає слідів крові. Експерти вважають: це тому, що він, мовляв, лівою рукою (залитою кров'ю) закривав праву. І на підлозі під підборіддям - величезна калюжа крові", - зазначив Подольський.

"Більше того, кров не потрапила на праву руку навіть після другого пострілу, зробленого впритул до скроні. Чому так - експерти не пояснюють", - заявив журналіст.

"Далі, на руках після пострілів обов'язково залишаються сліди порохових газів. Але про такі сліди у справі - ні слова", - сказав Подольський.

Крім того, він зазначив, що "Кравченко, судячи по слідах, стріляв з одного місця, але одна гільза опинилася там, де й повинна була бути, а друга - в іншому кутку сараю, та ще й у кошику для сміття".

"Експерти припустили: вона, мовляв, зрикошетила від стіни. Але коли у вигляді експерименту 9 разів повторили постріли Кравченка, то всі 9 гільз опинилися там, де перша. І жодна не торкнулася стін сараю", - заявив Подольський.

Також журналіст зазначив, що "на підлозі біля ніг Кравченка знайдені два не стріляних патрони, причому жоден не давав осічку".

"Але головне, що ні на цих патронах, ні на тих, що залишилися в магазині і стволі пістолета, ні на гільзах немає жодного відбитку пальців...А будь-хто, хто мав справу зі зброєю, знає, що зарядити магазин, зарядити зброю, не залишивши відбитки, неможливо", - сказав він.

Крім того, за словами Подільського, "згідно з експертизою, передсмертна записка Кравченка написана кульковою ручкою на листку, вирваному з блокноту".

"Також експерти стверджують, що написана вона була безпосередньо напередодні смерті. Кравченко зі своєї оселі не відлучався з вечора. Однак навіть ретельні пошуки не дали результату: ні ручки, якою писалася записка, ні блокнота, звідки вирвано аркуш, не знайшли", - сказав журналіст.

"Відповідь на цю загадку може бути проста: ці речі не належали покійному і їх забрали з собою вбивці", - заявив він.

"Є ще низка ознак того, що самогубства не було. Є свідки, які говорять, що Кравченко ніколи не став би стріляти у підборіддя. Він не раз за подібний постріл критикував генерала Кочегарова, який стріляв у себе", - додав Подільський.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.