Харківські регіонали пропонують публічний перерахунок голосів

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 3.11.2010 15:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11961

Харківська обласна організація Партії регіонів пропонує провести публічний підрахунок голосів на виборах до місцевих рад.

Про це йдеться у повідомленні, розміщеному на офіційному сайті обласної організації Партії регіонів.

У повідомленні зазначається, що, «на думку численних міжнародних спостерігачів, представників різних політичних сил, що стежили за ходом голосування і підрахунком голосів 31 жовтня 2010 року, вибори в місцеві органи влади у Харкові і Харківській області пройшли чесно, відкрито, прозоро і демократично».

Як підтвердження цьому, йдеться у повідомленні, «відсутність грубих порушень процедури волевиявлення, які могли б вплинути на результат голосування, а також відсутність звернень в судові інстанції з боку наших політичних опонентів».

«Незважаючи на це, - заявляють автори повідомлення, - представники опозиційної партії, що зазнали фіаско на виборах в місцеві органи влади, продовжують маніпулювати громадською думкою, апелюючи до міжнародних інституцій, з маніакальною наполегливістю сурмлять про численні порушення і фальсифікації, які нібито мали місце при підрахунку голосів виборців. Щоб присікти цю істерію, ми пропонуємо вперше в Україні провести публічний підрахунок голосів в режимі он-лайн, використовуючи протоколи з «мокрим» друком зі всіх виборчих ділянок Харкова. Готові провести «звірку» даних з головними політичними опонентами».

Автори заяви упевнені, що «достовірність такої процедури змусить нарешті замовкнути тих, хто не зміг виграти гідно, не уміючи також гідно і програти».

Парторганізація запрошує представників усіх політичних сил і регіональних ЗМІ до участі в публічному підрахунку голосів, яке розпочалося сьогодні о 15.00 у головному корпусі Харківського університету радіоелектроніки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.