Перерахунок голосів у Харкові регіонали перетворили у дешеве шоу

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 3.11.2010 17:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11964

Партія Регіонів влаштувала публічний паралельний підрахунок голосів на виборах міського голови Харкова.

Захід відбувся у приміщенні Харківського національного університету радіоелектроніки, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Сюди привезли протоколи вибочкомів із мокрими печатками, які місцевий виборчий штаб Партії регіонів отримав від своїх представників у дільничних виборчих комісіях. Ці ж протоколи напередодні на прес-конференції продемонстрував голова виборчого штабу партії Михайло Добкін, який і оголосив про перемогу на виборах Геннадія Кернеса.

Дані із протоколів вносили в комп’ютер і виводили на екран. Цю процедуру транслювали у прямому ефірі обласної державної телекомпанії. У підсумку – результати були ті самі, що й озвучив Добкін.

Регіонали вкотре запевнили, що саме їхні дані правильні і чесні, і інших результатів бути не може.

Ще до початку паралельного підрахунку слово взяли кілька кандидатів на посаду міського голови, які за результатами екзит-полу і даними міськвиборчкому отримали невеликий відсоток голосів виборців.

Кандидати від «Сильної України» та партії «Удар» заявили, що згодні з результатами голосування, назвали вибори законними і такими, що відбулися без фальсифікацій.

Натомість відсутніми в залі були представники опозиційного кандидата Арсена Авакова. У прес-службі ВО «Батьківщина» Радіо Свобода повідомили, що не отримували запрошення на участь у заході, а дії Партії регіонів щодо дострокового оголошення результатів виборів назвали «звичайним піаром».

Наразі в обласному осередку ВО «Батьківщина» чекають оголошення офіційних результатів голосування, після чого наполягатимуть на перерахунку голосів на більш ніж 50 дільницях, де були зафіксовані маніпуляції із протоколами.

Також у партії спростували закиди Партії регіонів щодо підготовки масових акцій протестів. Одна з них, за чутками, які активно ходили містом, мала нібито відбутися сьогодні о 13:00. На майдан Свободи із протестом ніхто не вийшов.

Від “Аратти”: власне кажучи, шоу, улаштоване регіоналами, на нашу думку, лише підтверджує, що у виборчкомах відбувався не чесний, а правильний підрахунок голосів виборців. Якби було інакше, ніщо не заважає Геннадію Керенесу погодитися із пропозицією опонента і публічно перерахувати не записи у протоколах, а бюлетені виборців.

Проте, саме на таку процедуру він, вочевидь, ніколи не погодиться.

Вгадайте чому?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.