Підприємці розпочали безстрокову акцію протесту перед парламентом

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 4.11.2010 09:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11968

Сьогодні, у четвер біля Верховної Ради розпочинається безстрокова акція підприємців України з протестом проти ухвалення нового податкового кодексу. Галузеві профспілки приєдналися до акції, проголосивши її «Днем гніву».

4 листопада Верховна Рада мала розглядати проект податкового кодексу в другому читанні. Але через понад 4 тисячі поправок до нього голосування перенесене на 16 листопада. Однак, підприємницькі організації вирішили все одно відрядити до Києва учасників акції. Пікет же вирішили зробити не дводенним, а безстроковим.

Представники малого та середнього бізнесу кажуть, що спрощена система оподаткування в редакції нового Податкового кодексу призведе до колапсу економіки вже з 1 січня. Таку позицію описав Deutsche Welle керівник Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності Олександр Данилюк.

Підприємства на стадії виживання

Він упевнений, що дискусія навколо скасування чи зменшення податку на прибуток не має жодного стосунку до малого та середнього бізнесу, бо цей сектор економіки прибутків вже не має. «Більшість підприємців і підприємств в Україні працюють не на прибуток, а просто, аби людям зарплату виплачувати. Тобто, вони реально перебувають в стадії виживання», каже Данилюк.

Він також додає, що підприємці ще мали сподівання змінити ситуацію через участь у місцевих виборах. Але тепер налаштовані або змусити уряд дослухається до їхніх вимог, або висунути політичні вимоги відставки уряду та позачергових парламентських і президентських виборів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.