ГПУ порушила дев’ять кримінальних справ за фактами порушень під час виборів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 4.11.2010 13:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11973

Органи прокуратури за фактами порушень законодавства в ході голосування на місцевих виборах порушили дев’ять кримінальних справ у семи областях України.

При цьому в ГПУ заявляють, що порушення не мали масового характеру.

Про це повідомив новопризначений Генпрокурор України Віктор Пшонка, виступаючи у Верховній Раді.

"У день голосування до органів прокуратури надійшло лише 125 скарг. За результатами перевірок у Закарпатській, Луганській, Львівській, Одеській, Харківській, Черкаській та Чернівецькій областях порушено 9 кримінальних справ за фактами підкупу виборців та членів виборчих комісій, підробки виборчих документів, перевищення службових повноважень і службової підробки, крадіжки виборчих бюлетенів", - сказав він.

Пшонка повідомив, що одну з кримінальних справ, яку порушено за фактами порушень у Львівській області, вже скеровано до суду.

"У Київській та Закарпатській областях прокурори винесли приписи окремим керівникам органів місцевого самоврядування з вимогою забезпечити належні матеріально-технічні умови роботи виборчих комісій", - додав він.

За словами Пшонки, інформація, яку має прокуратура, свідчить про відсутність масових грубих порушень конституційного права громадян обирати і бути обраними на чергових місцевих виборах.

Як повідомлялося, прокуратура Чернівецької області 31 жовтня порушила кримінальну справу за фактом перешкоджання здійсненню виборчого права в ході місцевих виборів на одній з виборчих дільниць у Чернівцях.

1 листопада Міністерство внутрішніх справ зазначило про відсутність серйозних порушень виборчого законодавства та громадського правопорядку в день голосування на виборах депутатів Верховної Ради Криму, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

31 жовтня в Україні відбулося голосування на місцевих виборах.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.