В Україні тривають протести підприємців проти твору уряду Азарова

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 4.11.2010 15:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11976

У Тернополі 1,5 тис. підприємців пікетують облдержадміністрацію в рамках Всеукраїнської акції протесту проти ухвалення Податкового кодексу.

Як повідомляється, в руках вони тримають плакати з написами: "Ми проти перевірок без попередження!", "Стоп розправі над підприємцями!", "Пане Президенте, захистіть малий і середній бізнес!" і "Ні знищенню єдиного податку!".

Варто відзначити, що під час свого виступу один з організаторів пікету, голова профспілки центрального тернопільського ринку Наталія Шоломейчук зазначила, що новий Податковий кодекс буде мати негативний вплив не тільки на підприємців.

"Від нього постраждають і пересічні громадяни, адже він призведе до зростання цін на товари і послуги. Крім того, він може призвести до монополізації торгівлі, а це теж буде мати негативні наслідки для споживачів", - наголосила вона.

Також вона повідомила, що сьогоднішню акцію протесту під стінами ТОДА підтримали підприємці найбільших торгових центрів Тернополя: "Зараз їх відділи закриті, висять таблички з написом Не працюємо тимчасово. Але прийняття проекту податкового кодексу закриє нас назавжди".

За її словами, якщо влада не прислухається до вимог підприємців внести їх зауваження до проекту Податкового кодексу, то на наступний пікет біля ТОДА збереться значно більше підприємців. "Ми розраховуємо, що наступного разу до нас приєднаються працівники аптек, майстерень і багато інших", - сказала вона.

Зі свого боку голова обласної ради Олексій Кайда, який вийшов до пікетників, заявив, що повністю підтримує їхні вимоги, а також нагадав, що облрада прийняла звернення до керівництва держави з вимогами врахувати зауваження підприємців при прийнятті Податкового кодексу.

Він також повідомив присутнім, що голова облдержадміністрації Михайло Цимбалюк не зможе вийти до них, як вони того вимагають, оскільки перебуває в Києві.

Тим часом у Полтаві та Кременчуці частина ринків і магазинів припинили свою роботу, протестуючи проти ухвалення Податкового кодексу, повідомив керівник громадської організації підприємців Народна рада Михайло Василенко.

За його словами, сьогодні в Києві депутати Верховної Ради планують розглянути в другому читанні проект Податкового кодексу, який "розорить підприємців".

"Наші підприємці з Полтави і Кременчука сьогодні пікетують Верховну Раду. У містах області проходять мітинги з критикою проекту податкового кодексу. Крім того, в містах не працюють центральні ринки", - сказав він.

Разом з тим, за даними підприємців, сьогодні в Полтаві не працюють центральний речовий і колгоспний ринки, багато магазинів в торговельно-розважальних комплексах. У Кременчуці не працюють центральні ринки Придніпровський, Новоіванівський, Аврора, Авторинок і ін.

Як повідомлялося раніше, сьогодні, 4 листопада, кілька тисяч підприємців під стінами Верховної Ради України розпочали безстрокову акцію протесту з вимогами ввести мораторій на розгляд урядового проекту Податкового кодексу.

Раніше повідомлялося, що до загальнонаціонального страйку підприємців приєдналися галузеві профспілки. Керівник Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності Олександр Данилюк заявив, що підприємці та профспілки "оголосили 4 листопада Днем гніву в Україні".

Зазначимо, що останнім часом в різних містах України представники малого та середнього бізнесу проводять мітинги проти прийняття нового Податкового кодексу, внесеного урядом Азарова.

12 жовтня, на площі Незалежності в районному центрі Стрий Львівської області близько двох тисяч підприємців провели акцію протесту проти прийняття нового кодексу.

16 жовтня більше тисячі підприємців вийшли на мітинг у місті Рівному. А 13 жовтня така ж акція відбулася в Миколаєві. Там проти прийняття кодексу виступили понад п'ять тисяч осіб.

19 жовтня в місті Старобільськ Луганської області на мітинг проти прийняття нового Податкового кодексу вийшли більше тисячі приватних підприємців.

Так, 20 жовтня у Києві понад 600 осіб протестували під стінами Верховної Ради проти заборони ввезення на територію України секонд-хенду. А працівники турсфери вже заявили, що прийняття Податкового кодексу призведе до подорожчання їх послуг.

21 жовтня, в Києві близько тисячі представників малого та середнього бізнесу пікетували Верховну Раду з вимогою не приймати Податковий кодекс, запропонований Кабінетом Міністрів.

Нагадаємо, 21 жовтня в Тернополі близько 400 людей провели пікет біля будівель обласної ради та облдержадміністрації.

Також 21 жовтня в Луганську на Театральній площі пройшла Всеукраїнська акція протесту підприємців проти прийняття нового Податкового кодексу України. Як повідомляється, протестувати проти ще не прийнятого проекту Податкового Кодексу зібралися підприємці з усього міста і області, а на знак солідарності і підтримки підприємців, з Красного Луча привезли до Луганська труну, щоб "поховати" малий і середній бізнес.

7 жовтня Верховна Рада України на засіданні підтримала в першому читанні проект Податкового кодексу, внесений Кабінетом міністрів, очолюваним Миколою Азаровим. З текстом Податкового кодексу можна ознайомитися на офіційному сайті ВР.

Віце-прем'єр міністр України Сергій Тігіпко впевнений, що Податковий кодекс поліпшить підприємницький клімат в Україні. А прем'єр Микола Азаров неодноразово заявляв, що Податковий кодекс передбачає скорочення податків і зборів.

Також глава уряду заявив, що не бачить причин для протестів підприємців проти прийняття внесеного його урядом Податкового кодексу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.