Кушнарьов вважає, що у СОТ входять поступово

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 17.10.2006 20:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1200

Партія регіонів виступає за вступ України до Світової організації торгівлі за мінімізації негативних наслідків для економіки.

Про це в ефірі 1+1 заявив один з лідерів Партії регіонів Євген Кушнарьов.

"Ми ніколи не виступали проти вступу до СОТ, ми виступали за поступовий вступ до СОТ", - сказав він.

За його словами, у короткостроковій перспективі, "особливо в перші роки" після вступу до СОТ українська економіка відчує "досить серйозні труднощі".

"І головна задача уряду – мінімізувати ці ризики", - додав він.

Серед галузей економіки, які більше за все можуть постраждати від вступу України до СОТ Кушнарьов назвав сільське господарство, судно-, літако- і машинобудування.

"Ми можемо одержати дуже негативний ефект у вигляді зупинки підприємств або навіть зупинки цілих галузей", - сказав він.

"Наша економіка буде інтегрована у світову економіку. Багато галузей економіки поки неконкурентноспроможні стосовно рівня товаровиробництва в Європі й у світі", - додав депутат.

Він також відзначив неконкурентноздатність української національної валютної системи, яка буде інтегрована у світову валютну систему.

"Ми будемо робити все, щоб забезпечити вступ до СОТ, але ми ніколи не зробимо так, щоб наш товаровиробник в угоду чиїмсь політичним амбіціям був поставлений на коліна перед набагато більш сильною економікою Європи", - сказав Кушнарьов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.