У Луганську суд визнав переможцем виборів міського голови комуніста

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 8.11.2010 14:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12009

Луганський окружний адміністративний суд сьогодні о 3-й годині ночі виніс рішення, яким зобов‘язав Луганську міську територіальну виборчу комісію внести зміни до підсумкового протоколу про результати голосування за мера міста.

Про це повідомила Громадянська мережа «Опора», уточнивши, що суд, зокрема, зобов‘язав виправити дані голосування по 3-х виборчих дільницях Луганська (№ 38, 39, 41).

В ТВК наразі відмовляються коментувати рішення суду і розповідати про свої подальші дії, оскільки комісія ще не отримала сам текст рішення, йдеться у повідомленні.

Як зазначають в “Опорі”, раніше прокуратура міста, яка проводила перевірку результатів волевиявлення на вище вказаних дільницях, встановила, що кількість бюлетенів, заповнених за кандидата від КПУ Спірідона КІЛІНКАРОВА перевищує цифру, записану в підсумковому протоколі голосування. Після перерахунку бюлетенів у присутності працівників прокуратури з‘ясувалося, що Кілінкаров отримав на 44 голоси більше, ніж це було раніше зафіксовано в протоколах районної та міської виборчої комісії.

Згідно з останнім рішенням Луганської міської територіальної виборчої комісії, Кіілінкаров відставав від свого конкурента – «регіонала» Сергія Кравченка на 21 голос. Але якщо Жовтнева районна ТВК виконає рішення суду, то перевага в 23 голоси буде вже у Кілінкарова, і Луганській міській ТВК доведеться оголосити мером саме Кілінкарова, зазначають в “Опорі”.

Крім того, за даними “Опори”, як встановили слідчі прокуратури, на вказаних дільницях були не лише сфальсифіковані результати голосування в протоколах, але й порушено пломбування на мішках з бюлетенями та підроблено підписи членів комісій на протоколах.

Представники штабу Кілінкарова пов‘язують фальсифікації підсумкових документів з тим, що під час підрахунку голосів на цих дільницях в стопку з бюлетенями за кандидата Кравченка члени комісій клали бюлетені за інших кандидатів. Тому підрахунок відбувся з порушеннями та махінаціями.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.