Невтішний прогноз: океан поглине декілька країн, а потім - Льодовиковий період

Автор/джерело -  © Корреспондент.net



Дата публiкацiї - 8.11.2010 15:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12011

Іспанські вчені з Університету Севільї підрахували, що в найближчі 100 років океан здійснить серйозні наступи на сушу і поглине кілька країн.

Вчені пов'язують швидкість підйому світового океану з глобальним потеплінням.

За прогнозами дослідників, до кінця XXI століття під водою можуть опинитися Данія, Нідерланди, Шотландія і Ісландія. Через охолодження Гольфстріму на територіях Великобританії, Ірландії і частини Канади настане льодовиковий період. На Південній півкулі загроза насування води торкнеться острівних держав, розташованих в Тихому та Індійському океанах.

Останній льодовиковий період на Землі закінчився 20 тисяч років тому. За словами іспанських учених, на той момент в Атлантичному океані не було Гольфстріму. Комп'ютерна модель, створена іспанськими вченими, показала, що зараз у Світовому океані спостерігаються процеси, аналогічні тим, що були на Землі в останній льодовиковий період.

Нагадаємо, що згідно з даними видання New Scientist, танення льодовиків на схилах вулканів може викликати гігантські зсуви, які зруйнують довколишньої інфраструктури і зітруть з лиця землі цілі міста, такі як Сіетл.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.