У “Київенерго” вважають, що кияни мало платять за холодні батареї

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 8.11.2010 18:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12012

“Київенерго” знизило тиск на теплоелектроцентралях через заборгованість міста у 860 млн. грн.

Про це йдеться в повідомленні "Київенерго".

"Через заборгованість міста у 860 млн. грн. з компенсації різниці між встановленим тарифом та витратами на виробництво теплової енергії, Компанія не може вчасно та повною мірою розрахуватись з газовиками за борг минулого опалювального сезону", - йдеться в повідомленні.

Нестача газопостачання також впливає на баланс виробництва електричної енергії компанією.

"Прибуток за 9 місяців поточного року, який Київенерго отримала за рахунок перерахування містом компенсації різниці між встановленим тарифом та реальною собівартістю теплової енергії, на жаль, залишився тільки на папері. Адже того ж дня всі кошти Київенерго перерахувала ДК «Газ України» на погашення боргу за паливо", - наголосили в компанії.

У 2010 році рівень оплати Київенерго за спожитий газ становить 80%. Але з початком опалювального сезону споживання палива значно збільшується, і існуючий борг швидко накопичується.

До того ж залишається 1,7 млрд. грн. боргу споживачів за спожиті тепло та електроенергію.

"Підкреслюємо, що за умов зниження тиску газу Компанія постачає ЖЕКам меншу кількість гігакалорій, а відповідно й отримує кошти за фактично відпущену теплову енергію. Підкреслюємо також, що нарахування та розрахунки безпосередньо з населенням здійснюють житлово-експлуатаційні організації, а не Київенерго. Таким чином, з приводу перерахувань, в разі так званого "недогріву" радимо звертатися безпосередньо до житлових організацій, - заявили в "Київенерго".

Компанія наголошує, що "лише економічно обґрунтований тариф дозволить вчасно розраховуватись за паливо та не залежати від компенсації з міського бюджету. Доцільність цього підтверджують і останні заяви керівників міста".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.