Чи будуть вибори парламенту у березні наступного року? Регіонали коливаються

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 8.11.2010 20:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12015

У Комітеті виборців вважають, що регіонали ще не мають чіткої позиції щодо того, коли краще проводити парламентські вибори - навесні 2011 року, чи восени 2012.

Про це сказав голова КВУ Олександр Черненко.

"Тут не все однозначно. Раніше до місцевих виборів ідея проведення виборів у 2011 році була заморожена. Зараз ця дата знову почала розглядатися, але єдиної позиції щодо неї немає", - наголосив він.

За словами експерта, після того, як на місцевих виборах Партія регіонів формально покращила свій результат, з'явилися думки якомога швидше провести й парламентські вибори.

"Невідомо, що буде з рейтингами далі. Адже в країні може бути незрозуміла економічна ситуація. Але з іншої сторони серед "регіоналів" є "холодні голови", які кажуть, що ці вибори дали негативну оцінку партії влади і вона погіршила показники в стабільно "своїх" регіонах. По Харкову, Луганську, Запоріжжю Партія регіонів втратила. Тактично виграла ці вибори, але стратегічно вона отримала негативний імідж", - зазначив Черненко.

Експерт також додав, що "регіонали" переймаються мобілізацією опозиції.

"Регіони" побачили, що вибори - це хороша мобілізація для опозиції, яка була деморалізована. Для Партії регіонів зараз дуже непроста ситуація. Вона зважує всі за і проти. Найоптимальніша дата виборів залежить від прорахунків "регіоналів" в найближчі дні. І тут ще треба рахуватися з фактором Литвина. Янукович мусить до нього прислухатися. А йому зараз не вигідні вибори - чим далі, тим краще. Він розуміє, що пролітає повз наступний парламент. Йому вигідно максимально відтягувати цю дату", - підкреслив Черненко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.