Підприємці боротимуться проти ухвалення узаконеної азаровщини

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.11.2010 22:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12018

В урядовому проекті Податкового кодексу практично повністю знищується спрощена система оподаткування: для юридичних осіб її взагалі не планується, для фізичних осіб вона буде «умовно спрощеною» щодо окремих видів діяльності.

Про це заявила голова Комітету захисту підприємництва при Опозиційному уряді Оксана Продан, повідомила пресслужба БЮТ.

«Усі інші підприємці будуть зобов’язані перейти на загальну систему оподаткування або створити юридичні особи, які також зможуть працювати виключно на загальній системі», - сказала вона.

Продан зазначила, що для підприємців, які все ж таки матимуть право на спрощену систему оподаткування, а це тільки побутові послуги, роздрібна торгівля, інформаційні технології та до 01.01.12 р. автомобільні послуги, не передбачається звільнення від введення касових апаратів.

«Більше того, для них вводиться обов’язковий облік усіх господарських операцій, що і зводить нанівець саме поняття «спрощена», - наголосила вона.

«При тому, що спрощенців змушують перейти на загальну систему оподаткування, ні податок на прибуток, ні податок на додану вартість жодним чином не стають в проекті кодексу прозорішими. Задеклароване автоматичне відшкодування ПДВ узаконює обов’язкові перевірки для відшкодування, а розрекламоване зближення податкового та бухгалтерського обліків в проекті Податкового кодексу створює ще один облік – податкових різниць. Аналогічна ситуація і з іншими податками і зборами. До цього всього проектом передбачаються додаткові, майже безмежні, повноваження податкових та митних органів, а також податкової міліції», - сказала Оксана Продан.

«Саме тому підприємці всієї України і виступили проти урядового проекту Податкового кодексу. Акції протесту, які пройшли по всій Україні, а також перед Верховною Радою, викликані обуренням людей, яких цей проект позбавляє права на роботу. Цих людей мільйони, адже підприємці і підприємства, навіть маленькі, мають найманих працівників і тому підприємців підтримали профспілки. Зважаючи на те, що проект Податкового кодексу, р.н. 7101-1, планується до розгляду Верховною Радою на 16.11.10 р., підприємці готують на цей день Всеукраїнську акцію протесту під стінами Парламенту, щоб захистити свою можливість працювати легально», - повідомила голова Комітету захисту підприємництва при Опозиційному уряді.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.