СБУ стежить за адвокатом Макаренка

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 9.11.2010 14:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12022

Адвокат екс-голови Державної митної служби Анатолія Макаренка Юрій Сухов заявляє про тиск з боку Служби безпеки України.

Про це йдеться у листі-зверненні, яке направив Сухов на ім`я голови СБУ Валерія Хорошковського.

"Змушений звернутися до вас з цим листом, оскільки мені стало відомо про здійснення щодо мене Службою безпеки України заходів оперативного характеру, оперативно-розшукових чи контррозвідувальних", - зазначає Сухов.

За його словами, метою оперативних заходів з боку СБУ є отримання інформації про його діяльність. "Оскільки я займаюсь виключно адвокатською практикою, відповідно, СБУ вживає заходів щодо отримання відомостей, які є адвокатською таємницею", - вважає адвокат.

Сухов наголошує, що діючим законодавством забороняється будь-яке втручання в адвокатську діяльність, тому СБУ не має жодних правових підстав збирати інформацію, яка є адвокатською таємницею, без його особистої згоди та згоди його клієнтів.

Адвокат припустив, що такі дії СБУ обумовлені пошуком можливостей вплинути на нього з метою зміни принципової позиції у кримінальній справі із захисту інтересів Макаренка.

Сухов просить Хорошковського повідомити про те, чи здійснюються щодо нього оперативно-розшукові чи контррозвідувальні заходи і які саме, а у разі, якщо такі заходи здійснюються, то чи порушено відповідну справу щодо нього.

Як повідомлялося, Макаренка було затримано 23 червня 2010 року в рамках розслідування кримінальної справи про завдання шкоди Україні за результатами розгляду позову “РосУкрЕнерго” до "Нафтогаз України" в Стокгольмському арбітражі.

Саме Макаренко в 2009 році очолював Державну митну службу, яка провела розмитнення газу “РосУкрЕнерго”. Стосовно Макаренка було порушено кримінальну справу за статтею "службова недбалість".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.