Мешканці Василькова прийшли до Януковича шукати правди і поваги до свого вибору

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.11.2010 19:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12033

Якщо не знайдуть - будуть захищати своє право обирати місцеве самоврядування усіма доступними методами.

Про це заявив Анатолій Боровик, в якого васильківські підрахуї вкрали перемогу на вибрах міського голови.

Він наголосив, що у разі відсутності з боку державних органів, в тому числі прокуратури, адекватних заходів для відновлення законності васильківці будуть вчиняти дії, які передбачені як міра необхідного захисту. Боровик уточнив, що поки йдеться про звернення до правоохоронних органів, до судових інстанцій та про мітинги біля Адміністрації Президента та у Василькові. Але, за його словами, у разі відсутності реакції влади на звернення мешканці міста, аби захистити свій вибір, готові до більш рішучих кроків.

За словами Боровика під час перерахунку голосів у ТВК відбулася масштабна фальсифікація результатів голосування. “Після перерахунку голосів результати виборів стали прямо протилежними – у Сергія Іващенка, (мера, який балатувався на другой термін - Аратта) стало на 58 голосів більше, ніж у мене. Неспівпадіння результатів повторного перерахунку і результатів, встановлених ДВК, більше ніж на 1 тисячу 200 голосів, свідчить про брутальне, масштабне, спеціально організоване фальшування виборів на користь кандидата від Партії регіонів”, - наголосив Боровик.

Він повідомив, що звернувся з заявою про скоєння злочину до Генеральної прокуратури де зазначив, що під час транспортування виборчих документів до Васильківської виборчої комісії, за його даними, відбулось розпакування пакетів з виборчою документацією та підміна їх іншими виборчими документами, що, є очевидним порушенням законодавства та містить у діях членів комісій ознаки злочину, передбаченого 158-ю статтею Кримінального кодексу України. У своїй заяві Боровик просить порушити кримінальну справу щодо посадових осіб дільничних виборчих комісій та Васильківської міської виборчої комісії за вчинення ними злочину.

Боровик повідомив про відкритий лист до Президента України Віктора Януковича, який надіслали представники різних партій, що брали участь у виборах у Василькові. К листі, який підписали лідери місцевих організацій партій “Фронту Змін”, “зеленими”, КПУ, ВО “Свобода”, ВО “Батьківщина”, “Сильної України” та іншими, також ідеться про фальсифікації на виборах міського голови Василькова. Представники політичних сил звернулися до Президента як гаранта Конституції з проханням захистити право громадян вільно обирати владу, бути обраним і забезпечити проведення чесних і прозорих виборів у Василькові.

Боровик повідомив, що йому важко зрозуміти дії влади Київської області, оскільки він балатувався від партії Народної довіри, яка є членом об'єднання політчиних партій і громадських організацій, які перед виборами підписали з Партією регіонів документ про спільні принципи під час виборів. Лідером цього об'єднання нині є регіонал Володимир Семиноженко.

Наразі пікетування АП мало результатом вихід до народу чиновника, який поспілкувався з мешканцями Василькова і пообіцяв розібратися у ситуації, яка склалася. Представників обласної Адміністрації біля народу помічено не було.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.