Справа Гонгадзе. Теличенко вважає, що слідство закінчиться під Новий рік

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 9.11.2010 21:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12035

Слідство у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе має бути завершене до 21 грудня.

Про це заявила адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко в ефірі телеканалу ТВі.

"Не пізніше 21 грудня, дозволю собі підправити новопризначеного генпрокурора, справу треба дати на ознайомлення самому обвинуваченому. Самому Пукачу", - уточнила вона.

"Незалежно від того закінчилось слідство чи не закінчилось", - додала вона.

Теличенко зазначила, що слідство не закінчено через "небажання його закінчувати".

Як відомо, у суботу Генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що слідство у справі Гонгадзе має бути завершене найближчим часом.

"У справі Гонгадзе, не пізніше 7 грудня повинні бути пред'явлені всі матеріали, закінчення слідства, цю кримінальну справу ми повинні направити в суд", - наголосив генпрокурор.

Тим часом, Генпрокуратура відновила обвинувачення екс-генералу Пукачу в частині зловживання службовим становищем.

Таким чином Генпрокуратура скасувала свою попередню постанову про закриття провадження за обвинуваченням Пукача в цій частині, яку у судовому порядку оскаржувала адвокат Мирослави Гонгадзе Теличенко.

Про поновлення провадження було оголошено у вівторок під час судового засідання у Печерському районному суді м. Києва, який мав розглянути вказану скаргу адвоката.

Головуюча у судовому засіданні суддя Марія Пелаєва на початку процесу поінформувала, що до суду надійшов відповідний лист від Генпрокуратури.

Водночас, в подальшому з'ясувалося, що Генпрокуратура відновила обвинувачення ще 7 жовтня цього року, втім, як зазначила Теличенко, їй про це належним чином повідомлено не було.

Як пояснила в інтерв'ю журналістам Теличенко, під зловживанням службовим становищем Пукачем слід вважати те, що він давав підлеглим незаконні вказівки на збирання інформації про журналістів і політиків, незаконно і передчасно знищив документи суворої звітності, давав незаконні вказівки вести зовнішнє спостереження.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.