Агітки і життя. Виплати при народженні дитини збільшать максимум на 76 гривень, а на скільки зростуть витрати батьків?

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 10.11.2010 12:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12039

Обіцяні Адміністрацією Президента подвоєні виплати при народженні дитини майже не відіб’ються на матеріальному становищі батьків і немовлят.

Збільшено термін, за який батьки мають отримати повну суму виплат, тому за першу дитину матері щомісячно одержуватимуть лише на 76 гривень більше.

Нинішня схема виплат допомоги, як і закладена в запропонованому Віктором Януковичем законі, передбачають, що батьки першої дитини отримуватимуть допомогу впродовж року, другої - впродовж двох років і третьої - впродовж трьох років.

Збереження термінів забезпечило б збільшення щомісячних виплат на 50%. Проте Янукович запропонував поміняти механізм щомісячної сплати залишку суми, збільшивши їх терміни удвічі. Тому в порівнянні з діючими нормами матері щомісячно отримуватимуть за першу дитину більше на 76 грн, другу - на 30 грн, третю - на 26 грн, пише видання "Коммерсант-Украина" у статті "Президент вспомнил детство".

Нагадаємо, 9 листопада перший заступник глави адміністрації президента Ірина Акімова повідомила, що Віктор Янукович направив у Верховну раду два законопроекти про збільшення в 2011 році виплат при народженні дитини і малозабезпеченим сім'ям з дітьми. Таким чином Янукович виконає свої передвиборні обіцянки, зазначила Акімова.

У вівторок ці документи оприлюднені не були, але їх ключові норми назвала Акімова. Виплати при народженні дитини збільшаться удвічі: першої - до 25,05 тис. грн, другої - до 50,1 тис. грн, третьої - до 100,2 тис. грн. Одноразова виплата складе 8,35 тис. грн.

Зазначимо, що з 1 січня 2011 року допомога при народженні дитини і так повинна збільшитися в 1,5 рази - набуде чинності закон, прийнятий наприкінці 2009 року за ініціативою Блоку Литвина, що передбачає прив'язку платежів до прожиткового мінімуму на момент народження дитини. "Але різниця в тому, що президент пропонує збільшити виплати ще приблизно на 30%", - пояснила вона.

Для реалізації пропозицій президента по допомозі малозабезпеченим сім'ям потрібно всього 137 млн грн, на виплати при народженні дитини - 1,4 млрд грн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.