Кожен шостий українець щодня думає про звільнення

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 10.11.2010 13:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12042

18% працюючих українців кожен день хоча б раз замислюються про звільнення.

Такі дані були отримані у підсумку опитування.

Зокрема, на думку 8% респондентів бажання написати заяву про звільнення приходить до них кілька разів на день. Однак опитані зізнаються, що, після того як зважать всі "за" і "проти", вони вирішують залишити все як є: "Мене не влаштовує графік роботи і зарплата", "На роботі мене дратує все, але, подумавши про звільнення серйозно, я заспокоююсь".

До 19% працюючих українців думки про звільнення приходять кожного тижня. "На жаль, все частіше"; "В останні кілька місяців це найнав'язливіша ідея", - йдеться в результатах опитування.

Натомість, 15% працюючих українців повідомили, що замислюються про звільнення раз на місяць, в основному це відбувається через накопичену втоми або негативні емоцій в день зарплати, розмір якої їх не влаштовує.

В свою чергу, 10% замислюються про зміну роботи раз на півроку. Судячи з коментарів, від рішучого кроку їх утримує страх не знайти нову роботу і втратити у зарплаті.

Проте, 6% опитаних замислюються про зміну роботи раз на рік, "коли терпінню настає кінець", - коментують вони.

Взагалі не думають про зміну роботи 19% українців, за словами яких їх "все влаштовує", "поки немає ніяких приводів для звільнення".

Не змогли відповісти на поставлене питання 13% респондентів: "Якщо мені приходить в голову думка про звільнення, я це роблю", "Буває й таке. Коли одинадцять років працюєш на одному й тому ж місці, то іноді й такі думки приходять у голову".

Опитування проведене в Україну з 13 серпня по 13 жовтня 2010 року серед 1200 представників економічно активного населення України старше 18 років, що мають постійну роботу.

Як відомо, прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що рівень зарплат, пенсійного та соціального забезпечення в бюджетній сфері недостатній.

Як повідомлялося раніше, Кабінет Міністрів має намір збільшити середню пенсію на 7 гривень до 1130 гривень з 1 грудня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.