Камасутру визнали ворогом сексу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.11.2010 02:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12045

Головним ворогом гарного проведення часу в ліжку більшість чоловіків і жінок вважають інтимні експерименти, а науковці, додатково, - і ранній початок статевого життя.

Такий висновок зробили американські фахівці, які вирішили з'ясувати, від чого залежить рівень сексуального задоволення, повідомляє Yтро.ru. Головне джерело позитивних емоцій - це відчуття близькості, стверджують вчені з Техасу.

Вони організували масштабне дослідження для встановлення зв'язку мотивів, за якими представники обох статей вступають в інтимний зв'язок і задоволенням, яке вони від цього отримують.

Абсолютна більшість піддослідних жінок відчувають більше задоволення і краще відгукуються про секс, метою якого було не досягнення оргазму, але доведення до нього свого партнера. Вчених здивувало, що і серед чоловіків-учасників переважали подібні відповіді. Крім того, багато хто з них зовсім несподівано заявили, що їхні найкращі відчуття від сексу можуть зіпсувати "проби пера" - спроби привнести в звичний процес щось нове, оригінальне й сміливе.

Фахівці підкреслюють, що чуттєве середовище, що виникає навколо інтимної близькості, має набагато більше значення саме для представниць слабкої статі. Також саме у жінок у запасі знаходиться в кілька разів більше "причин" для занять сексом. "Чоловіки демонструють вузький спектр "сенсу" секса. При цьому не можна сказати, що вони займаються цим просто з тваринних інстинктів", - вважає автор роботи, психолог Кайл Стевенсон.

Спільно з відомою спеціалісткою в галузі психології сексу, доктором Сінді Местон вони залучили 544 чоловіків і жінок і дізналися, що ж робить їх по-справжньому щасливими в ліжку.

"Коли жінки займаються не сексом, а коханням, вони практично завжди залишаються задоволені", - говорить доктор Местон. Вчені також з'ясували, що ступінь задоволення, яке одержує пара від близькості, залежить від такого чинника, як час початку статевого життя. З опитування піддослідних психологи зрозуміли, що чим раніше люди долучалися до сексу, тим менше задоволення вони навчилися від нього одержувати.

Сінді Местон стала популярною після публікації її спільної з Давидом Бассом книжки "Навіщо жінки займаються сексом". У ній психологи представили суспільству понад дві сотні причин. А для того, щоб зібрати цей матеріал техаські вчені опитали близько двох тисяч американських жінок. Серед висновків знайшлося чимало оригінальних.

Так, дослідження показало, що більшість чоловіків знаходять практично будь-яку жінку хоча б певною мірою сексуально привабливою, в той час як більшість жінок не відчувають того ж до протилежної статі. За даними Местон і Басса, вісім з десяти сучасних жінок займаються сексом виключно заради спокійного життя, щоб не конфліктувати з партнером. Акумулюючи дані про привабливість чоловіків, вчені встановили, що переважна більшість жінок збуджує низький голос, спортивне тіло і приємний запах від нього.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.