Кому війна, а кому.... У США викрили шахрайство з грошима жертв Голокосту

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 11.11.2010 10:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12049

У США викрито шахрайство у великих обсягах, яке стосується німецького Фонду жертв Голокосту. Понад 42 мільйони доларів були виплачені особам, які не мали права на компенсації.

Jewish Claims Conference - відома своїми позовами до Німеччини

В США відома єврейская організація Jewish Claims Conference (JCC) опинилась у центрі скандалу з шахрайством у великих обсягах, пов'язаного з виплатами коштів з двох фондів для жертв Голокосту, які фінансуються Німеччиною. Як заявила нью-йоркська прокуратура, за останні 16 років з цих фондів були виплачені понад 42 мільйони доларів особам, які не мають жодного права на виплату компенсацій.

Викрито багато тисяч фальшивих заяв на відшкодування. Співробітник прокуратури Пріт Бхарара стверджує, що шахрайство було добре зорганізоване. Воно відбувалось за наступною схемою - через російськомовні газети для єврейських імігрантів у Нью-Йорку набирали потенційних клієнтів:

"Обирались заявники, це у першу чергу російсько-єврейські імігранти, у них брали свідоцтва про народження та інші документи для фабрикування документів. В обмін обіцялась виплата грошей із фонду жертв війни",- розповів представник прокуратури Нью-Йорка Бхарара.

"Огидний" злочин

В такий спосіб було сфабриковано загалом понад 5 тисяч заяв до Фонду. Співробітники JCC зі згоди клієнтів отримували свою частку. Обвинуваченим загрожує до 20 років ув'язнення.

В організації Claims Conference, яку створили 1951 року для відшкодування постраждалим від нацистів жертвам Голокосту, кажуть, що саме вони викрили широкомасштабну корупцію з грошима жертв Голокосту.

Виконавчий віце-президент Ґреґ Шнайдер заявляє: "Це огидно, коли хтось краде і ще у такій справі... Ми не збираємось терпіти шахрайство, байдуже в якому обсязі. Ми виявили його, задокументували та передали до ФБР. І з'ясуємо усі обставини кожної сфабрикованої заяви."


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.