Нові правила. У парні дні кияни паркуватимуться на парній стороні вулиці

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 11.11.2010 11:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12050

З грудня по березень у столиці буде діяти нове правило паркування.

Залишати машину дозволять у парні дні на парній стороні вулиці, у непарні - на непарній. Таке правило вирішили ввести у "Київавтодорі", щоб автівки, які паркуються на узбіччі, не заважали прибирати сніг.

За словами гендиректора відомства Георгія Глинського, відповідне розпорядження зараз на підписі у першого заступника мера Олександра Попова. За порушення правил паркування машину евакуюватимуть (найближчим часом евакуатори знову будуть в законі). Якщо господар автівки з'явиться, коли машину ще не відвезли, він може забрати її на місці за 255 грн. Якщо машину відвезуть, потрібно буде платити і за евакуацію, що коштує 100-400 грн. (У залежності від марки автівки), плюс 8 грн. за кілометр доставки до штрафмайданчика на Севастопольській.

Водіям така ідея не дуже подобається.

"Для того, щоб припаркуватися на певній стороні вулиці, потрібно буде об'їхати пів-Києва, щоб розвернутися. Це незручно особливо в центрі, де вулиці з одностороннім рухом", - сказав нам таксист Олександр.

Глинський вважає, що водіям необхідно змиритися: "Якщо будуть величезні кучугури, то взагалі неможливо буде припаркуватися. "Парне" правило у світі існує вже давно".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.