У Кремлі поклали око на українські підземні газосховища

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 11.11.2010 14:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12055

Росія просить Україну вивчити питання про участь ТОВ “Міжнародний консорціум з управління і розвитку ГТС України” в експлуатації окремих західно-українських підземних сховищ газу на умовах оренди або у інших формах.

Про це йдеться в матеріалах Мінпаливенерго.

Відповідна пропозиція була зроблена російською стороною 16 вересня під час засідання учасників Газотранспортного консорціуму.

"Під час засідання російська сторона запропонувала розглянути питання про перспективи участі товариства в управлінні і розвитку ГТС України, а також в експлуатації окремих західно-українських ПГС на умовах оренди або у інших формах", - сказано в повідомленні Мінпаливенерго.

24 вересня директор компанії "Газпром збут Україна" Анатолій Подмишальський повідомив, що НАК "Нафтогаз України" і російський "Газпром" схвалили на зборах учасників ТОВ ініціативу щодо внесення змін в українське законодавство щодо дозвіл допуску до управління українською ГТС іншим, крім Україна, країнам.

В 2002 році Україна і Росія домовилися створити міжнародний газовий консорціум, у січні 2003 року "Нафтогаз Україна" і "Газпром" зареєстрували консорціум як юридичну особу з часткою кожної з компаній по 50%.

У травні 2004 року "Нафтогаз Україна", "Газпром" і Ruhrgas AG (Німеччина) домовилися про умови участі німецької сторони в консорціумі.

Німецька сторона так і не була залучена до проекту, сам проект залишається не реалізованим.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.