Луценко має намір згорнути “Народну самооборону”

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 12.11.2010 11:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12067

«Народна самооборона» як окремий політичний проект буде закрита.

Про це заявив екс-міністр внутрішніх справ, лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко.

За його словами, своє майбутнє політик бачить поруч з лідером ВО «Батьківщина» Юлією Тимошенко.

«Я бачу своє місце поряд з Тимошенко як її найближчий союзник і однодумець. Ми провели з Юлією Володимирівною і з Турчиновим, іншими людьми організаційні розмови. Відразу скажу, що мова йде не про квоти, не про кількість депутатів, а про те, як з'єднати дві структури для того, щоб їх посилити, а не просто кожен напише заяву до «Батьківщини» і прийде нахлібником на якесь місце», — пояснив Луценко.

«Думаю, що після цих (місцевих — ред.) виборів «Самооборона» як окремий політичний проект, що претендує на самостійну загальноукраїнську гру, буде закрита. У нас є достатньо якісні кадри і структури в деяких регіонах України. Було б правильно ці структури об'єднати з «Батьківщиною», — додав політик.

Також Луценко розповів, що Давид Жванія (нардеп від НС-ред.) витратив на «Самооборону» близько 7 мільйонів доларів. «Із самого початку, коли я стартував, то заявляв, що Жванія є спонсором. Він фінансував «Самооборону» до моменту об'єднання в НУ-НС перед виборами 2007 року. Відтоді він не дав ні копійки ані структурам «Самооборони» на місцях, ані депутатам у конвертах», — заявив лідер НС.

Як відомо, 23 червня «Народна самооборона» оголосила про припинення існування парламентської групи «Народна самооборона».

Нагадаємо, стосовно екс-міністра порушено кримінальну справу. Йому інкримінують привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Після допиту у Генпрокуратурі Луценко заявив, що має намір оскаржити кримінальну справу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.