Новий Генпрокурор традиційно не бачить політики у справі Луценка

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 12.11.2010 12:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12068

У кримінальній справі стосовно екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка немає ніякої політики, стверджує Генеральний прокурор України Віктор Пшонка.

"Є факт зловживання, є незаконність дій колишніх посадових осіб МВС - ніякої політики", - сказав він у п'ятницю на прес-конференції в Києві.

При цьому генпрокурор підкреслив: "Екс-міністр знає, що він робив те, що йому не дозволено робити. Про яку політику ми можемо говорити?".

За словами Пшонки, факт порушення закону Луценком відомий, "він підтверджений де-факто і де-юре".

Що стосується першого заступника голови партії "Батьківщина", екс-віце-прем'єра Олександра Турчинова, то він викликається до Генеральної прокуратури за кількома кримінальними справами.

Зокрема, за словами Пшонки, Турчинов викликається в рамках розслідування справи з приводу водія Юрія Луценка - у слідства є питання до Турчинова як до колишнього першого віце-прем'єра.

Пшонка підкреслив, що поки не може говорити про те, в рамках яких саме кримінальних справ допитується Турчинов.

"Він допитується свідком у кримінальних справах. Давайте збережемо таємницю слідства", - додав генпрокурор.

Як повідомлялося, кримінальну справу стосовно Луценка було порушено на початку листопада. Генпрокуратура інкримінує йому привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Мова йде про нарахування зайвих 40 тисяч грн пенсії водієві Луценка. Зараз екс-міністр перебуває на підписці про невиїзд.

Сам Луценко повідомив, що вважає кримінальну справу щодо нього "наслідком його політичної та міліцейської діяльності". 10 листопада він оскаржив порушення цієї кримінальної справи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.