Фракції Європарламенту почали представляти інтереси українських блоків

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 12.11.2010 12:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12069

Представниця фракції зелених, євродепутат Ребекка Гармс, коментуючи ситуацію у Європарламенті довкола резолюції по Україні, сказала, що на неї не тиснув ніхто з представників інтересів якихось українських сил.

Ребекка Гармс

За словами євродепутата від Німеччини Ребекки Гармс, певні складнощі довкола українських тем в Європарламеті існують.

"Моя найбільша проблема у ситуації з українськими питаннями в Європарламенті полягає нині в тому, що обидві великі фракції – "соціалісти" і Європейська народна партія – стали представляти інтереси окремих політичних блоків в Україні. Я не погоджуюся з тим, що соціалісти і демократи підписують домовленості з Партією регіонів. Але я ніколи не раділа з того приводу, що пані Тимошенко, після того, як вона "постукалася" в усі партійні двері європейських політичних об’єднань, зрештою знайшла прихисток у родині Європейської народній партії", - сказала Гармс.

Брюссель повинен проводити незалежну політику

Водночас вона додала, що зацікавлена в тому, аби в центрі уваги європейських політиків були питання демократичних змін в Україні.

"Я гадаю, що представлення інтересів окремих політичних акторів, окремих впливових осіб з України не приносить найкращого ефекту для держави. Я би бажала, щоб у цій ситуації Брюссель проводив політику щодо України, яка була б незалежною від нинішніх українських політичних формувань",- сказала євродепутат.

Гармс також зауважила, що нині в Україні ще немає міцної партійної системи, а у політичних блоків немає переконливої програмної бази.

Як відомо, Прогресивний альянс соціалістів і демократів у Європарламенті у жовтні уклав домовленість щодо перспектив співпраці з Партією регіонів. Водночас до Європейської народної партії на правах спостерігача входить опозиційна українська партія «Батьківщина». Днями Європарламент переніс голосування щодо резолюції по Україні на 22-25 листопада. Представники Європейської народної партії наполягали на голосуванні до саміту Україна-ЄС, що має відбутися 22 листопада.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.