У Кремлі вважають, що без російської мови Україна буде недорозвиненою

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 12.11.2010 12:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12071

Посол Росії в Україні Михайло Зурабов стверджує, що використання російської мови є обов’язковим для успішного розвитку країн колишнього СРСР, зокрема України.

Про це він сказав під час відкриття міжнародного форуму "Захист російської мови, культури й російськомовного населення в країнах СНД і Балтії".

"Мені здається, що російська мова, будучи унікальним інструментом, буде надзвичайно затребуваною найближчим часом як необхідна умова для модернізації. От тієї модернізації, яка необхідно проводити на пострадянському просторі", - сказав посол.

На думку Зурабова, економічна модель, яка використовувалася на пострадянському просторі, довела свою неефективність, і однією з умов успішного технологічного розвитку в країнах колишнього СРСР є використання російської мови.

"Відмовитися від тих досягнень, яким є російська мова, розвинута в останні роки, - це занадто велика розкіш... Це обов'язкова умова, без якої, я думаю, шанси на те, що наші з вами співгромадяни, ті, хто населяє пострадянський простір, мали шанс опинитися в тому самому "золотому мільярді", а, можливо, і не тільки в "золотому мільярді", я думаю, шансів буде вкрай мало", - підкреслив посол.

У зв'язку з цим Зурабов висловив думку, що проведення таких форумів йтиме на користь всьому населенню країн колишнього СРСР.

Нагадаємо, зараз до Верховної ради внесено закон, який передбачає розширення сфер вжитку російської мови в Україні та фактично визнає двомовність держави. Документом пропонується на законодавчому рівні визнати, що російська є для більшості громадян або рідною, або мовою щоденного спілкування.

Водночас, українські вчені стверджують, що ухвалення такого закону призведе до розколу в суспільстві.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.